Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria incorpora una nova deixalleria mòbil

La Paeria incorpora una nova deixalleria mòbil

D'aquesta manera, es reorganitza el servei ja que aquest nou vehicle permet millorar la mobilitat i donar servei a 25 ubicacions, entre elles s'incorporen com a novetat Sucs i Raimat, així com a les entitats i escoles que ho sol·licitin.

Data publicació: Divendres 09, mar� del 2012


Imatge de la notícia La Paeria incorpora una nova deixalleria mòbil

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha presentat aquest divendres la nova deixalleria mòbil que incorpora la Paeria en el marc de la reorganització d’aquest servei, que passarà a tenir més cobertura gràcies a la millora de la seva mobilitat per les 25 diferents ubicacions, repartides pels barris de la ciutat i l’Horta.

L’avantatge de la nova deixalleria mòbil és que és, alhora, un vehicle que incorpora una caixa (tot en ú), que un cop acaba el servei es pot desplaçar a les instal·lacions de la concessionària del servei. El paer en cap, Àngel Ros, ha explicat que "la reestructuració del servei, que ara serà més eficient, permet estalviar anualment 100.000 euros" i, alhora, incorpora algunes novetats: cal destacar que Sucs i Raimat passen a tenir la deixalleria mòbil de forma permanent, així com les escoles i entitats que ho sol·licitin podran comptar amb el servei i, a més, permet incrementar l’horari de la deixalleria del carrer Nord. 

Actualment, el servei de deixalleries mòbils dóna servei a 25 ubicacions. A partir de l’1 de març s’ha reorganitzat el servei de la següent manera: 


  • Les ubicacions de Raïmat i Sucs passaran a tenir la deixalleria mòbil amb caràcter permanent, i aquests podran funcionar amb l’horari que estableixi cada entitat municipal descentralitzada. El personal de les entitats ha rebut formació específica i adequada per a la gestió de les deixalleries. 

  • Per a la resta d’ubicacions (23 ubicacions) s’ha establert un nou calendari en que es donarà servei amb una freqüència d’un dia al mes de 14:30 a 19:30 de dilluns a dissabte. La ubicació serà senyalitzada amb un cartell on s’indicarà el proper dia que tornarà a passar. El dia de la setmana (dilluns, dimarts,....) sempre serà el mateix per cada ubicació. 

  • Una altra novetat és que la mobilitat d’aquesta nova deixalleria permetrà donar servei a totes les escoles i entitats que ho sol·liciten (a demanda). Es preveu fer aquest servei en horari de matí, qualsevol dia de la setmana de dilluns a divendres. 

  • Per altra banda, aquesta reorganització també permet incrementar l’horari de la minideixalleria del carrer del Nord, 37 que actualment està en servei els dilluns i ara s’obrirà tots els dies de la setmana de dilluns a diumenge, festius inclosos.

Les novetats en les ubicacions són el canvi de la Plaça de l’Ereta per la Plaça Cervantes al Centre Històric i a l’Horta el canvi del camí Restaurant Sant Jordi a la Partida Caparrella pel local social de la Partida de Rufea. 

  • Residus que s’han recollit durant l’any 2011 en el servei de deixalleries: 1.534,21 tones

  • Nombre d’usuaris deixalleries durant l’any 2011 : 21.648 persones

 

Et destaquem...