Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria impulsa una campanya per promoure el compostatge domèstic

La Paeria impulsa una campanya per promoure el compostatge domèstic

Distribuirà material per fer adob i donarà formació sobre com elaborar-lo .

Data publicació: Divendres 23, octubre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria impulsa una campanya per promoure el compostatge domèstic

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas”, amb l’objectiu de promoure el reciclatge dels residus orgànics.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha destacat que el 2019 es van generar a Lleida 19.000 tones de residus orgànics, que equivalen a uns 140 Kg per habitant i any: “A partir del compostatge domèstic es pot transformar un residu en un recurs i ho podem fer sense moure’ns de casa. Contribuïm així a reduir la qualitat de deixalles que acaben a l’abocador i s’estalvia energia en el transport de les escombraries”.

Les persones que participin en la campanya tindran la possibilitat de rebre un compostador (300 litres) i un airejador en cessió d’ús, assessorament tècnic per a una bona pràctica de compostatge i formació tècnica d'iniciació i d’aprofundiment.

L’acció es coordina des de l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

Les interessades i interessats poden tramitar la sol·licitud a través del web paeria.cat, en l'apartat de tràmits on line. Els compostadors s’atorgaran per ordre d’arribada i es donarà prioritat als residents de l'Horta de Lleida fins el 31 d’octubre de 2020.

El 5 de novembre tindrà lloc el Curs d'iniciació al compostatge adreçat a les persones inscrites a la campanya. El tràmit d’inscripció s’obrirà en els pròxims dies.

Per a més informació, es pot contactar amb infosostenible@paeria.es o al telèfon 973 700 455.

Et destaquem...