Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/La Paeria impulsa diversos tallers d'idees per a l'elaboració de l'Ordenança del Paisatge de Lleida

La Paeria impulsa diversos tallers d'idees per a l'elaboració de l'Ordenança del Paisatge de Lleida

Els tallers, oberts a tota la ciutadania, tindran lloc els dies 8, 15 i 29 de març a l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar veu a tots els sectors implicats i recollir les seves aportacions i idees en la futura Ordenança del Paisatge de Lleida Fèlix Larrosa: "Un dels eixos d'aquest mandat és el patrimoni i el paisatge, dos elements característics de la identitat d'una ciutat i que fan ser diferents a la resta de ciutats”

Data publicació: Dijous 03, mar� del 2016


Imatge de la notícia La Paeria impulsa diversos tallers d'idees per a l'elaboració de l'Ordenança del Paisatge de Lleida

L’Ajuntament de Lleida impulsa diversos tallers d’idees amb l’objectiu que la ciutadania participi en l’elaboració de la futura Ordenança del Paisatge de Lleida, que es preveu estigui enllestida després de l’estiu. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, acompanyat del Coordinador d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, Joan Blanch, han presentat avui aquesta iniciativa, que té l’objectiu de que la ciutadania pugui debatre sobre quins han de ser els elements fonamentals en la configuració del paisatge de Lleida i proposar els continguts que regiran la futura regulació.

Fèlix Larrosa ha destacat, durant la seva intervenció, que “un dels eixos d’aquest mandat és el patrimoni i el paisatge, dos elements característics de la identitat d’una ciutat i que fan ser diferents a la resta de ciutats”. “Una ciutat cívica té una major complicitat amb la ciutadania i és una ciutat que s’ha de sentir orgullosa, perquè aquest civisme traslladat al paisatge i al respecte de l’espai públic fa que la ciutat sigui, finalment, més estimada”.

En aquest mateix sentit s’ha expressat Blanch, qui ha assenyalat que “el paisatge és un element que intervé directament en la qualitat de vida de les persones i dóna valor a la ciutat, contribuint a fer-la més agradable i amable”. “L’ordenança del paisatge té la voluntat de regular i establir criteris d’intervenció tant del paisatge urbà com del paisatge rural de l’Horta de Lleida; és un document que té caràcter complementari a la normativa urbanística i ha de servir per acabar de completar les regulacions relatives al paisatge de Lleida”.

Els tallers participatius tindran lloc els propers 8, 15 i 29 de març a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfòl, en horari de 18.30 a 20.45 hores. Estan oberts a tota la ciutadania però s’adrecen, especialment, a col·legis professionals, sector empresarial, sectors que intervenen directament en la construcció, comerciants, sector agrícola, sector turístic, universitat i centres de recerca, centres educatius i associacions de veïns, culturals, socials i ambientals, entre altres.

El primer dels tallers tractarà sobre l’abast i el contingut de l’Ordenança de Paisatge de Lleida. El segon, sota el nom Paisatge de la Ciutat, tractarà sobre les aportacions referents als elements de la ciutat que intervenen de manera important en la configuració del paisatge. I, el tercer taller, sota el nom Paisatge Obert, recollirà altres propostes referides als elements que intervenen en la configuració del paisatge obert del conjunt del terme municipal.

El debat sobre paisatge contempla una àmplia varietat de temes rics i variats, com per exemple les instal·lacions aèries presents als carrers; les terrasses, carpes i restaurants que s’estableixen a l’espai públic; murals i altres formes d’expressió artística; parades i casetes de fires; les tanques de les parcel·les i dels solars; materials, colors i textures de les façanes i les edificacions i altres elements que configuren el paisatge, que cal regular per acotar les intervencions a l’espai públic.

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa una pàgina web on es podran trobar tots els materials i continguts relatius a la Ordenança del Paisatge de Lleida. El web és http://paisatge.paeria.cat

Els estudiants de l’EMBA també aporten les seves idees a l’Ordenança del Paisatge de Lleida

Amb motiu de la presentació del Taller d’Idees per a l’elaboració de l’Ordenança de Paisatge de Lleida, els estudiants de 1er curs del Cicle de Grau Superior de Projectes i Direcció d’Obres de Decoració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol han realitzat avui una intervenció en els espais exteriors del centre educatiu.

L’actuació ha consistit en la col·locació d’una imatge al terra i les parets que envolten l’edifici del centre, una imatge que té sentit quan s’observa des de l’accés de l’escola i que afecta dos àmbits especials diferents, un proper i l’altre llunyà.

L’àmbit més proper d’actuació ha estat les escales situades al lateral esquerra de l’entrada al centre educatiu, un lloc de comunicació amb el carrer Cavallers i àmpliament utilitzat pels alumnes. El segon àmbit d’actuació, més allunyat, ha estat una paret d’un edifici ubicat en la plaça on hi ha el Casal de la Dona. Amb aquesta intervenció, els estudiants han volgut posar l’accent en aquest espai públic i col·laborar en la pluja idees per a l’elaboració de l’Ordenança del Paisatge de Lleida.

Et destaquem...