Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria ha assessorat 120 famílies en un any en matèria d'estalvi energètic

La Paeria ha assessorat 120 famílies en un any en matèria d'estalvi energètic

L'Ajuntament de Lleida endega de nou aquesta campanya per promoure l'estalvi d'energia a les llars i ajudar a la ciutadania a rebaixar la seva factura energètica. L'assessorament energètic realitzada en diversos habitatges ha permès assolir fins a un 30% d'estalvi energètic. La campanya, sota el lema "Estalviar energia a casa per viure millor”, contempla auditories energètiques a les llars dels lleidatans i lleidatanes i, també, assessorament personalitzat especialment adreçat a famílies en situacions de risc de pobresa energètica.

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia La Paeria ha assessorat 120 famílies en un any en matèria d'estalvi energètic

L’Ajuntament de Lleida, a través d’un treball transversal i coordinat entre les regidories d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat i la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, ha assessorat 120 famílies en un any en el marc de la campanya informativa per promoure l’estalvi d’energia a les llars i ajudar les famílies lleidatanes a rebaixar la seva factura energètica. En aquest sentit, la Paeria endega de nou aquesta iniciativa que aposta per fer de Lleida una ciutat més verda i sostenible i que aconsegueix que, mitjançant aquest assessorament energètic als habitatges, s’assoleixi entre un 7 i un 30% d’estalvi energètic.

La campanya, que és gratuïta i que es va endegar al maig del 2016, està adreçada a famílies lleidatanes que volen aconseguir reduir l’import de la seva factura energètica i col·laborar, d’aquesta manera, en rebaixar les emissions globals de gasos que contribueixen al canvi climàtic. Un equip de tècnics i experts visiten les famílies i fan una auditoria energètica de la llar. Es facilita un aparell mesurador de consums, que es col·loca al quadre elèctric de la casa. Posteriorment, s’ofereix a la família diversos consells i pautes per aconseguir un estalvi efectiu i es proposen intervencions senzilles de millora del comportament energètic (detecció de fuites, usos inadequats dels aparells, possibilitat d’instal·lació de sistemes de control com termòstats, canvi de bombetes, programadors horaris, vàlvules....).

A més, la campanya informativa es fa extensiva, a través dels serveis socials municipals, a les famílies lleidatanes que es trobin en risc de pobresa energètica, oferint recursos per rebaixar els consums de les seves llars i optimitzar, d’aquesta manera, la seva factura. En aquests casos, s’està oferint informació sobre la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, i es porta a terme una actuació d’intervenció directa als habitatges, on s’assessora les famílies sobre la possibilitat de millora de l’eficiència energètica de la llar i aplicació de mesures bàsiques, com instal·lació de bombetes led, millora dels tancaments, instal·lació de reguladors horaris, etcètera.

Les emissions de CO2 provinents dels habitatges representen al voltant del 40% del total del que s’emeten a les ciutats i, per tant, són un dels objectius prioritaris a l’hora d’actuar. En aquest sentit la Unió Europea, a través de la Directiva sobre Eficiència Energètica 2012/27/UE, estableix una sèrie d’obligacions, entre les que hi ha el compromís dels estats membres que abans de l’any 2018, tots els edificis públics de nova construcció o rehabilitació integral s’han de construir sota criteris d’Edificis de Balanç Energètic Quasi Zero, o també que a partir de l’1 de gener de 2017 tots els edificis amb instal·lacions de calefacció central hauran d’ instal·lar comptadors de consum individuals que permetran reduir substancialment el consum d’energia de l’edifici.

Aquesta campanya forma part del conjunt d'actuacions previstes dins el Pla d’Acció Local d’Energia Sostenible de Lleida, per tal d’aconseguir reduir un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la ciutat per l’any 2020, en compliment amb el compromís que Lleida va signar amb el Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea. Així mateix, recull una de les propostes d’actuació específiques previstes al Pla de desplegament a la ciutat de Lleida de la llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

Les persones o famílies interessades en participar en aquesta campanya han d’enviar un correu a infosostenible@paeria.cat indicant el seu nom, cognoms i número de telèfon.

Et destaquem...