Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria fomenta els valors de la sostenibilitat amb la creació d’horts escolars

La Paeria fomenta els valors de la sostenibilitat amb la creació d’horts escolars

Jornades de portes obertes per conèixer els horts escolars i la seva relació amb l’Horta de Lleida

Data publicació: Diumenge 29, abril del 2018


Imatge de la notícia La Paeria fomenta els valors de la sostenibilitat amb la creació d’horts escolars

©Ajuntament de Lleida

La Paeria ha organitzat diverses jornades de portes obertes adreçades a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer alguns dels horts de les escoles de Lleida i com els nens i les nenes aprenen sobre el cultiu de les plantes, la vida a l’hort i la relació amb l’Horta de Lleida. En aquesta activitat els mateixos nens i nenes de l’escola s’encarregaran de mostrar-nos com treballen a l’hort, què han après amb aquest treball i els pòsters i treballs que han anat elaborant al llarg del curs. El responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat que “els horts escolars són una excel·lent eina pedagògica a través de la qual es difonen els valors de l’Horta i la importància de consumir productes de proximitat”.

L’Ajuntament de Lleida convida tota la ciutadania a participar en les jornades de portes obertes que s’han organitzat durant el mes de maig, que tindran lloc els següents dies i hores:

  • Dimecres 2 de maig. Hort escolar de l’Escola Bressol Municipal Ronda – La Mercè Lloc: Rambla La Mercè, 11. Horari de 10 a 12:30 hores.
  • Dijous 3 de maig. Hort escolar de l’Institut Guindàvols. Lloc: Carrer Eugeni d’Ors, s/n. Horari de 18 a 20.30 hores.
  • Divendres 4 de maig. Hort escolar de l’Escola de Magraners. Lloc: Carrer de Vila-Rodona, s/n. Horari de 12:30 a 13:30 hores.
  • Dimarts 8 de maig. Hort escolar de l’Institut Castell dels Templers. Lloc: Passeig Onze de Setembre, 137. Horari d’11 a 13 hores.

Aquest centres, que han presentat a l’Agenda 21 escolar el seu projecte de portes obertes a l’hort escolar, son una mostra de cóm es pot treballar l’hort escolar des dels més petits, a les escoles bressol, fins els joves dels instituts de secundària.

La iniciativa dels horts escolar forma part del programa Agenda 21 Escolar, un programa educatiu municipal que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Tots els centres que participen en l’Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre o relació amb l’entorn.

Amb l’objectiu de aprofundir en la relació entre els horts escolars i l’horta de Lleida, en aquestes jornades també hi haurà una mostra dels productes de l’horta de Lleida, que seran presentats en la mesura del possible pels propis agricultors i un tastet d’alguns productes de l’horta de Lleida.

 

Horts_Escolars.jpg

Et destaquem...