Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria enllesteix la primera fase de les obres de recuperació i millora del Camí del Riu

La Paeria enllesteix la primera fase de les obres de recuperació i millora del Camí del Riu

Es convocarà als Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí-Vila Montcada per informar sobre les següents fases del desplegament de la recollida de residus porta a porta.

Data publicació: Dijous 22, octubre del 2020


Imatge de la notícia La Paeria enllesteix la primera fase de les obres de recuperació i millora del Camí del Riu

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l'Habitatge i la Transició Energètica ha informat avui de la finalització de la primera fase de les obres de recuperació i millora del Camí del Riu, una actuació que ha permès millorar dos trams de 3,4 km de longitud d’aquest sender i els seus accessos.

Les actuacions, segons ha explicat el tinent d’alcalde d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s’han centrat, per una banda, al nord, en la recuperació del camí en el tram comprès entre el pont de l’Autovia A-2 i la finca de la Torre de la Mata, pel costat dret del riu, amb una longitud d’1,8 km. Les actuacions executades han estat l’adequació del camí existent per sobre de la mota de contenció del riu, amb esbrossades, podes d’arbrat i amb la recuperació d’un tram de 200 metres de bosc de ribera. A més, en aquest tram també s’han col·locat gabions que serviran com a bancs per contemplar i gaudir del riu.

Per l’altra banda, s’ha actuat en el tram del sud del camí, al marge esquerre, amb el condicionament del camí existent entre la ciutat i la passarel·la del Tòfol. S’hi ha fet tasques de poda, esbrossades i l’adequació de la rampa al costat de la depuradora de Lleida per facilitar el pas. Aquest tram té una longitud d’1,6 km.

La millora del Camí del Riu s’ha completat també amb actuacions per millora de la permeabilitat i l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o persones que circulen en bicicleta en els accessos a La Mitjana des del Camí de Granyena i en el tram sud del Camí del Riu. Abans hi havia una tanca que ara ha estat substituïda per pilones que són permeables al pas de ciclistes o persones amb mobilitat reduïda.

La primera fase de les obres ha comptat amb un pressupost de 46.156,5 euros, que han estat finançats amb fons procedents del projecte europeu Interreg-Poctefa “Turisme Transfonterer Fluvial Sostenible – Têt, Ter, Fluvià i Segre” per a la millora i promoció ecoturística del riu Segre.

L’actuació d’aquesta primera fase es complementarà en el futur amb l’execució de la segona fase de les obres de millora del Camí del Riu, que inclou la plantació de 50 arbres i 1.300 arbusts, la reposició de drenatges i el condicionament del camí i la millora de la senyalització en tota la seva extensió, des de l’A-2, fins a Butsènit. El pressupost d’aquesta segona fase és de 117.609,7 euros, també finançats pel projecte TTFS.

Desplegament del porta a porta

Durant la reunió de la comissió també s’ha anunciat la pròxima convocatòria dels Consells de Barris de Pardinyes, Balàfia i Ciutat Jardí-Vila Montcada per fer partícip al veïnat de les següents fases del desplegament de la recollida porta a porta de residus. A finals d’any està previst iniciar la campanya informativa prèvia a la implantació del porta a porta a Pardinyes i Balàfia.

També s’ha explicat que es durà a terme una campanya de reducció de residus contra el malbaratament alimentari, en el marc de la setmana de prevenció de residus i una campanya de promoció de la recollida selectiva de vidre per donar suport a la recerca contra el càncer de mama.

Et destaquem...