Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria engega la campanya de plantació d’arbrat d’aquest hivern

La Paeria engega la campanya de plantació d’arbrat d’aquest hivern

Està previst plantar un total 1.433 arbres i un miler d'arbustos i aquesta setmana es plantaran les primeres 145 unitats .

Data publicació: Dijous 28, gener del 2021


Imatge de la notícia La Paeria engega la campanya de plantació d’arbrat d’aquest hivern

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat avui la campanya de plantació d’arbrat d’aquest hivern, que serà la més ambiciosa dels últims anys, ja que es preveu la plantació d’un total de 1.433 arbres i un miler d’arbustos distribuïts per la ciutat majoritàriament i una part pel camí del riu.

Aquesta setmana està previst plantar un total de 145 unitats a les avingudes de Madrid i Miquel Batllori i al barri de Vila Montcada, de les varietats tuliper de Virgínia (Liriodendron tulipifera 'fastigiata'), pistatxer xinès (Pistacia chinensis) i lledoner americà (Celtis occidentalis). Aquests arbres son de gran port, per carrers amples, que contribuiran a millorar el paisatge i a donar una bona ombra a l'estiu. El nou arbrat s’anirà plantant a mesura que arriben els subministraments.

A més, a partir de dilluns vinent, es plantaran 32 arbres més per reposar faltes a escocells, que estan distribuïts per tota la ciutat. Són exemplars que s’havien de plantar l’hivern passat, però que es van haver de posar en testos davant la impossibilitat de completar la plantació a temps degut al confinament.

Des de mitjans de gener s’estan duent a terme també les tasques d’arrabassament dels escocells, que és necessari fer abans de reposar els arbres, ja que elimina del clot les restes vegetals com les arrels i la soca de l’arbre anterior, per poder fer la nova plantació.

El tercer tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, ha destacat la importància d’impulsar la plantació d’arbrat a la ciutat, ja que “és necessari per millorar la qualitat i el confort de l’espai públic, augmentar l’ombra als carrers reduint l’efecte d’illa de calor, promoure la captació de CO2 i per a lluitar contra el canvi climàtic".

 

 

Et destaquem...