Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria endega una campanya per millorar la neteja de Lleida

La Paeria endega una campanya per millorar la neteja de Lleida

"Amb tu, Lleida més neta” engloba un total de quatre accions: "Fem dissabte al teu barri”, reforç i nous serveis ordinaris d'Ilnet a tota la ciutat, creació d'una nova brigada municipal de neteja intensiva i una campanya divulgativa

Data publicació: Dilluns 03, febrer del 2014


Imatge de la notícia La Paeria endega una campanya per millorar la neteja de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la 1a tinent d’alcalde, Marta Camps, així com del regidor del barri de Magraners, Fèlix Larrosa, i el regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha presentat aquest dilluns la nova campanya que endega la Paeria amb el lema “Amb tu, Lleida més neta”, que engloba un total de quatre accions: “Fem dissabte al teu barri”, reforç i nous serveis ordinaris d’Ilnet a tota la ciutat, creació d’una nova brigada municipal de neteja intensiva i una campanya divulgativa i informativa àmplia.

El paer en cap ha explicat que la novetat més destacada és la campanya específica de neteja intensiva als barris que, sota el nom “Fem dissabte al teu barri”, durant 4 o 5 dies es farà a fons un barri de la ciutat. Aquesta campanya específica, que serà periòdica, s’iniciarà aquest dimecres al barri dels Magraners i consistirà en fer una neteja de voreres, calçades, embornals, places, contenidors, pintades, etc. així com la retirada de cartells i papers de façanes i mobiliaris. A més, es farà una neteja i repassada de bancs, jocs infantils, senyals, fanals, així com dels marges de la via pública, camins i solars. La campanya inclou la millora de la senyalització horitzontal i vertical dels diferents carrers i petites reparacions de voreres i lluminàries, a més de la plantació de nou arbrat.

“Fem dissabte al teu barri” mobilitzarà una trentena de persones entre la Brigada Municipal de Neteja Intensiva, Brigada d’Acció Immediata, personal d’Aigües de Lleida, d’Ilnet, de la UTE Jardiners de Lleida, Shalom (mobiliari urbà), brigada d’Electricitat i empreses de senyalització. A més, la campanya s’ha dotat d’una dotzena de vehicles per fer les tasques de neteja, principalment d’Ilnet però també d’Aigües de Lleida per a la neteja d’embornals i d’Electricitat.

L’objectiu, ha explicat l’alcalde, és fer aquesta campanya específica per barris inicialment un cop al mes i a partir de la primavera actuar a dos barris diferents cada mes. “Fem dissabte al teu barri” comença aquest dimecres 5 febrer als Magraners. L’últim dia, dissabte dia 8 de febrer, es demanarà als veïns que retirin els cotxes dels carrers Joan Gavarra/plaça Joan XXIII i del carrer Costa dels Magraners per poder fer una neteja més profunda. Per a aquesta actuació es compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

Reforç dels serveis de neteja ordinaris i creació de la Brigada Municipal de Neteja Intensiva

La campanya “Amb tu, Lleida més neta” inclou, a més, el reforç i nous serveis de neteja ordinaris d’Ilnet a tota la ciutat, especialment en places i carrers cèntrics, amb més serveis setmanals de neteja amb aigua i un reforç diari amb aigua a pressió de les ubicacions i els de contenidors de brossa.

Així mateix, es crea la nova Brigada Municipal de Neteja Intensiva que està integrada per 8 persones que provenen dels Plans d’Ocupació i de les brigades municipals de jardineria i obres públiques, destinada específicament a neteja de racons i zones properes a la via pública, amb retirada d’herbes, neteja intensiva de places infantils i jardins, actuacions en solars, reparacions de la via pública i millora de la jardineria. Aquesta brigada ja fa uns dies que està treballant al barri del Secà de Sant Pere.

La campanya “Amb tu, Lleida més neta” pretén, a més, aconseguir la implicació i la col·laboració de tota la ciutadania, imprescindible per mantenir la ciutat més neta. És per això que s’ha dissenyat una campanya de difusió àmplia amb la retolació d’una desena de vehicles (Ilnet i Aigües de Lleida), OPIS, un espot informatiu i petos identificatius de la campanya per a tots els treballadors de les brigades per tal d’identificar-los amb la campanya. També s’ha dut a terme una campanya específica per barris per informar els veïns i les veïnes de les actuacions que es faran. El lema que s’utilitzarà, en aquest cas serà “Amb tu, Els Magraners més net i polit”.

Et destaquem...