Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria demanarà una subvenció de prop de 400.000 euros per a projectes que fomenten la recollida selectiva

La Paeria demanarà una subvenció de prop de 400.000 euros per a projectes que fomenten la recollida selectiva

A la Junta de Govern Local s’ha explicat que es presentarà a la convocatòria de l’Agència de Residus de la Generalitat per rebre suport econòmic en accions relacionades amb la recollida de bioresidus i d’autocompostatge.

Data publicació: Divendres 12, novembre del 2021


Imatge de la notícia La Paeria demanarà una subvenció de prop de 400.000 euros per a projectes que fomenten la recollida selectiva

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida es presentarà a la convocatòria de subvenció de l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya per a projectes de foment de la recollida selectiva de residus municipals. La sol·licitud es farà per rebre un ajut de 383.117 euros per a la realització de sis actuacions que fomentaran aquest tipus de recollida a la ciutat i que es duran a terme entre els anys 2021 i 2024. La petició econòmica es concreta en aquesta xifra, ja que és el 90% de les despeses del cost total del projecte, sense iva, que és el màxim que subvenciona la convocatòria.

La sol·licitud es farà centrada en dues línies d’interès: la recollida selectiva de bioresidus (fracció orgànica i fracció vegetal) i d’autocompostatge. Així, les actuacions es concreten en:

-Actuació 1: Implantació del model de recollida porta a porta a zones dels barris de Pardinyes i Balàfia per a una recollida selectiva més eficient. Aquesta actuació està feta parcialment i entra dins dels terminis d’execució de la subvenció.

-Actuació 2: millora a Ciutat Jardí i Vila-Montcada amb el canvi de model de recollida selectiva porta a porta de 4 a 5 fraccions. Com en l’actuació 1, ja està feta parcialment i entra dins dels terminis d’execució de la subvenció.

-Actuació 3: projecte de millora de la recollida separada de la fracció de residus tèxtils.

-Actuació 4: Projecte de millora de la recollida separada d’oli de cuina usat generat en l’àmbit domèstic i comercial.

-Actuació 5: Ampliació de la campanya d’autocompostatge a l'Horta de Lleida.

-Actuació 6: Campanya compostatge comunitari als Horts de Rufea de l'Horta de Lleida.

Conveni amb el Casal d’amistat de Cuba de Lleida

A la Junta de Govern Local s’ha aprovat la proposta de conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i el Casal d’amistat de Cuba de Lleida, que consisteix en la cessió gratuïta de “vehicles fora d’ús” provinents del dipòsit municipal. Aquesta acció permet realitzar un rescat de peces que es destinaran a la reparació i recanvi de peces de vehicles a les diferents províncies cubanes, amb l’objectiu de cobrir les necessitats dels serveis socials cubans.

Et destaquem...