Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria de Lleida es reuneix amb empreses dels Polígons per impulsar una comunitat energètica

La Paeria de Lleida es reuneix amb empreses dels Polígons per impulsar una comunitat energètica

L'objectiu és promoure la transició energètica i incidir en l'interès de generar sinergies entre les indústries per fer l'autoconsum

Data publicació: Dilluns 08, maig del 2023


Imatge de la notícia La Paeria de Lleida es reuneix amb empreses dels Polígons per impulsar una comunitat energètica

 

L'Ajuntament de Lleida ha presentat aquest divendres una proposta per estudiar les oportunitats i l’interès de creació d'una Comunitat Energètica als Polígons Industrials de Lleida, en una reunió que s’ha fet a l'auditori Joan Oró de l'edifici CIDECO, al Parc Tecnològic de Gardeny. Hi ha assistit el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, així com tècnics de l'Agència de l'Energia de Lleida i representants de les empreses dels diferents Polígons de Lleida.

En aquest marc, s’ha presentat la proposta per estudiar la viabilitat tècnica i econòmica per al desenvolupament d'una Comunitat Energètica per dur a terme una gestió energètica conjunta (d'autogeneració d’energia elèctrica, autoconsum, energia tèrmica i serveis mancomunats) que els hi resulti avantatjosa pel que fa a l'estalvi energètic i l'eficiència.

D'aquesta manera, la Paeria té com a objectiu impulsar la transició energètica i incidir en l'interès de generar sinergies entre les indústries per fer l'autoconsum. Això els hi permetrà promoure les instal·lacions en cobertes industrials abans que en terrenys rústics. L'estudi previ de viabilitat i la metodologia de treball les durà a terme el grup de cooperatives E-plural, entitat que ha rebut la subvenció de la Generalitat per impulsar aquestes comunitats energètiques en polígons industrials.

Imatges relacionades

Et destaquem...