Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria crearà una zona 30 a l'entorn de l'escola Ginesta

La Paeria crearà una zona 30 a l'entorn de l'escola Ginesta

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i dins del projecte Entorns Escolars Segurs, amb l'objectiu de millorar la seguretat i l'accessibilitat

Data publicació: Dimarts 24, setembre del 2013


Imatge de la notícia La Paeria crearà una zona 30 a l'entorn de l'escola Ginesta

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest dimarts l’escola Ginesta del Secà de Sant Pere en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura on ha presentat a la comunitat educativa el projecte Entorns Escolars Segurs dins del qual la Paeria preveu crear una zona 30 i millorar la senyalització a l’entorn del centre per millorar la seguretat i la mobilitat. A la visita també han assistit la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i dels regidors d’Educació, Medi Ambient i Esports, Jesús Castillo, Josep Barberà i Txema Alonso, respectivament

En aquest sentit, Ros ha explicat que en els darrers anys s’han fet diverses actuacions al voltant del col·legi amb la qual cosa s’ha millorat la seguretat vial, l’accessibilitat, amb l’adaptació dels passos de vianants, i s’ha renovat el paviment, així com la instal·lació d’estacionament de motos i bicis al carrer Escoles i la col·locació de pilones en la vorera del carrer Casagualda per evitar que els vehicles envaeixin la vorera.

Així mateix, el paer en cap ha destacat que el projecte Entorns Escolars Segurs, que es va començar a dur a terme l’any passat, engloba diferents actuacions en 37 centres escolars de la ciutat que s’aniran implementant en diverses fases. En una primera fase, la Paeria ja ha dut a terme actuacions en 10 col·legis, com són Frederic Godàs, Països Catalans, Lestonnac, Francesco Tonucci, La Mitjana, Ciutat Jardí, Sant Josep de Calassanç, entre altres.

Aquest pla, que s’emmarca dins d’una de les propostes del Pla de Mobilitat Urbana, tracta de millorar la seguretat vial i promoure una mobilitat més sostenible al voltant dels centres escolars a partir de l’anàlisi de l’estat de cada centre, considerant la tipologia de carrer, les mesures de protecció que existeixen, la senyalització, el mobiliari urbà i transport públic, entre altres, per tal de promoure l’accés de pares i mares i l’alumnat a través del transport públic, a peu i en bicicleta.

L’alumnat del Ginesta reflexiona sobre la mobilitat segura

Durant el matí un centenar d’alumnes de l’escola Ginesta han pintat nombrosos murals davant del centre escolar per treballar la mobilitat segura i sostenible de la seva escola i el seu barri. La setmana passada ja van treballanr dins les aules sobre mobilitat sostenible, seguretat vial i sobre civisme.

Paral·lelament a l’interior del centre s’ha instal·lat un circuit en bicicleta de seguretat vial, en el quals els alumnes hi ha participat, ja que el centre ha convidat els alumnes a portar la seva bicicleta.

Aquesta activitat, la qual està emmarcada amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sosetenible i Segura, pretén difondre la importància de la millora de la mobilitat a la ciutat per aconseguir que sigui més segura i ambientalment millor.

 

Et destaquem...