Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria commemora el Dia Mundial dels Ocells

La Paeria commemora el Dia Mundial dels Ocells

Instal·la punts d’observació a les passarel·les dels rius i organitza visites guiades a l’estació d’anellament als Aiguamolls de Rufea.

Data publicació: Dilluns 04, octubre del 2021


Imatge de la notícia La Paeria commemora el Dia Mundial dels Ocells

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida ha commemorat el Dia Mundial dels Ocells aquest cap de setmana, amb una sèrie d’activitats que van arrencar dissabte a les passarel·les del riu Segre i van tenir la seva continuïtat ahir, diumenge, als Aiguamolls de Rufea.

Dissabte es van habilitar tres punts d’observació de la biodiversitat a les passarel·les dels Maristes (9.30 h), Liceu Escolar (10.30 h) i Camps Elisis (11.30 h), que van permetre als vianants aturar-se i observar els ocells del riu, mentre rebien les informacions i explicacions dels tècnics de la Regidoria. Un dels comentaris generals que es van poder recollir entre els ciutadans d’aquesta experiència és que, malgrat haver passat sovint pel viaducte, mai s’havien fixat en la quantitat d’ocells diferents que hi havia. Aquesta experiència va permetre descobrir fins a 15 espècies d’ocells diferents.

Diumenge, l’ecoactivitat es va traslladar als Aiguamolls de Rufea, on es van organitzar visites guiades per a veure l’anellament d’ocells. Va assistir molt públic familiar, que va poder presenciar la captura d’un colltort, a més d’altres espècies com mosquiters, rossinyols bors, merles i raspinells. Des de l’observatori dels Aiguamolls també s’han pogut reconèixer martinets, bernats pescaires, corbs marins i polles d’aigua, entre altres.

Aquesta activitat del programa Ecodescobertes, així com les millores de l'espai que ha dut a terme darrerament la Paeria en els Aiguamolls i el Camí del Riu, s'emmarquen dintre del projecte POCTEFA-TTFS (Turisme Transfronterer Sostenible) en el qual participa l'Ajuntament de Lleida, i amb l’objectiu d’apropar les zones humides al públic, potenciant un turisme naturalista i respectuós amb el medi.

La iniciativa TTFS és també un element de dinamització del turisme verd i blau de manera conjunta amb les ciutats de Perpinyà i Girona. Es per això que les tres ciutats han organitzat conjuntament diferents activitats per commemorar el Dia Mundial dels Ocells, amb jornades d'anellament i passejades pels rius Ter i Tet.

El programa INTERREG POCTEFA – TTFS està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona de frontera entre Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Et destaquem...