Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Paeria aprova demanar una subvenció de 47.000 euros per a la millora dels Aiguamolls de Rufea

La Paeria aprova demanar una subvenció de 47.000 euros per a la millora dels Aiguamolls de Rufea

La Junta de Govern ha aprovat la sol·licitud, que permetria afrontar millores ambientals, de gestió ramadera i d’adequació de l’espai per a ús públic

Data publicació: Dijous 13, juliol del 2023


Imatge de la notícia La Paeria aprova demanar una subvenció de 47.000 euros per a la millora dels Aiguamolls de Rufea

La Junta de Govern ha aprovat la sol·licitud, que permetria afrontar millores ambientals, de gestió ramadera i d’adequació de l’espai per a ús públic

 

 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui presentat una sol·licitud de subvenció al departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per tal d’abordar una actuació de millora ambiental dels Aiguamolls de Rufea.

Les intervencions previstes inclouen plantacions en la zona de xoperal, per tal de transformar l’espai a bosc de ribera. També es preveuen millores per a facilitar la gestió ramadera, que ajuda al manteniment dels prats oberts de l’espai, com són la instal·lació d’un sistema de reg per afavorir les pastures del ramat present a la zona i l’adequació del sostre de la pleta que utilitzen com a refugi. A més, de cara a facilitar l’ús d’aquest espai per part de la ciutadania, es planteja col·locar nous aparcabicicletes en la zona del mirador elevat i la bassa d’amfibis.

El cost total de les actuacions és de 53.044,4 euros (IVA inclòs) i es demana una subvenció pel 90% d’aquesta quantitat (47.739,96 €), segons preveu la convocatòria de subvencions per a l’any 2023-24 als espais naturals de Catalunya, els hàbitats i les espècies en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya.

Els Aiguamolls de Rufea són un espai inclòs dins del Catàleg de Zones Humides de Catalunya i es tracta d’un espai de gran interès ecològic i social, que gestiona la Paeria.

Desestimat un recurs contra una modificació urbanística

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat també desestimar íntegrament el recurs de reposició interposat per quatre propietaris particulars contra l’aprovació definitiva de la modificació dels estatuts i les bases d’actuació de la junta de compensació del polígon d’actuació urbanística UA3 de l’Estació.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...