Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Mitjana, un refugi climàtic a l’estiu

La Mitjana, un refugi climàtic a l’estiu

L’ecodescoberta d’aquest diumenge forma part del programa d’ecoactivitats, amb què la Paeria vol donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat a conservar el medi ambient i els espais naturals

Data publicació: Diumenge 18, juliol del 2021


Imatge de la notícia La Mitjana, un refugi climàtic a l’estiu

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Regidoria de Transició Ecològica ha organitzat aquest matí una visita guiada al parc de la Mitjana sota el nom “El bosc a l’estiu: un refugi climàtic”. Es tracta d’una ecodescoberta en la qual han participat 23 persones, que s’havien inscrit prèviament, i que ha permès explicar com aquest espai integrat a la ciutat és un refugi climàtic a l’estiu tant per a persones com animals.

La tècnica d’Educació Ambiental de la Fundació Lleida 21, María José Milián, ha explicat com es produeix aquest fenomen: els arbres fan ombra i la transpiració de les fulles refresca l’ambient. Per altra part, la terra reté menys calor que l’asfalt o el ciment de la ciutat.

Durant el recorregut, els participants han pogut sentir perfectament com dins del bosc, sobretot en les zones amb més ombra, l’ambient era molt més fresc i agradable. En arribar al riu, s’ha pogut apreciar com el corrent de l’aire que bufa per sobre de l’aigua també refresca i ajuda a tenir una millor sensació tèrmica.

En el trajecte per l’interior de la Mitjana, s’ha comentat que gràcies a aquest refugi climàtic hi poden viure animals com el teixó i el conill, dels quals els participants han pogut descobrir rastres. També s’ha explicat que en el bosc hi ha plantes que donen fruits a l’estiu, com ara l’esbarzer o els pruners silvestres, que serveixen d’aliment als animals que hi viuen.

La ruta també ha permès contemplar orenetes volant sobre el riu i les caixes refugi dels ratpenats, animals que ajuden a controlar la població de mosquits i altres insectes voladors, tan abundants a l’estiu.

L’ecodescoberta “El bosc a l’estiu: un refugi climàtic” forma part del programa d’ecoactivitats que l’Ajuntament de Lleida organitza a través de la Regidoria de Transició Ecològica amb l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de conservar el medi ambient i els nostres espais naturals més propers.

Categories: 2021, ecodescoberta, La Mitjana

Et destaquem...