Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La llúdriga, cada cop més present al Parc de la Mitjana

La llúdriga, cada cop més present al Parc de la Mitjana

El Parc ha acollit aquest dissabte un taller per identificar rastres de fauna vertebrada

Data publicació: Dissabte 20, octubre del 2012


Imatge de la notícia La llúdriga, cada cop més present al Parc de la Mitjana

El taller de rastres de fauna a la Mitjana, que s’ha celebrat aquest dissabte al Parc de la Mitjana de Lleida, ha permès identificar més de 15 espècies de mamífers. La identificació s’ha fet a través dels seus rastres, com són les empremtes, els excrements, els caus o els refugis, entre altres. Benjamín Sanz, expert en mamífers, ha mostrat a l’alumnat diferents tècniques d’identificació d’aquests rastres de mamífers per tal de posar-les en pràctica. Segons ha explicat, els excrements són un recurs molt útil per identificar i estudiar la presència d’algunes espècies a la zona, com són la llúdriga, la geneta, la fagina o la guineu.

Durant la jornada d’avui s’han pogut trobar excrements de llúdriga en diferents punts de vora el riu i dins del parc de la Mitjana, consolidant-se la presència d’aquesta espècie al parc.

Aquest taller de rastres, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient i Horta de l’Ajuntament de Lleida, i que s’emmarca en el programa Ecoactivitats 2012, ha mostrat, un cop més, la importància de la Mitjana com a hàbitat i refugi d’espècies d’alt interès ecològic, situant-se just al costat de la ciutat.

Et destaquem...