Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Fundació Lleida 21 aprova el pla de treball per al 2021 amb l’impuls de més projectes ambientals

La Fundació Lleida 21 aprova el pla de treball per al 2021 amb l’impuls de més projectes ambientals

Entre altres, es donarà continuïtat a projectes ja en marxa, com les Ecoactivitats, l’Agenda 21 Escolar o els Horts Familiars de Rufea; es promourà les fotovoltaiques d’autoconsum i col·lectives, i es preveu captar fons per finançar projectes amb patrocinadors privats.

Data publicació: Dijous 12, novembre del 2020


Imatge de la notícia La Fundació Lleida 21 aprova el pla de treball per al 2021 amb l’impuls de més projectes ambientals

El patronat de la Fundació per la Sostenibilitat Lleida 21 ha aprovat el pla de treball i el pressupost per a l'any 2021. Durant la reunió, que ha presidit el tinent d’alcalde i regidor d'Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, s'ha presentat el pla que inclou 5 blocs de treball. El primer bloc se centra en l'educació i la comunicació ambiental, amb programes com "Lleida en Viu", "Ecoactivitats" o l'Agenda 21 Escolar". Tots ells tenen la voluntat de sensibilitzar la ciutadania, el públic familiar i l’escolar, en el coneixement i la defensa dels entorns naturals i els hàbits sostenibles.

El segon bloc de la Fundació és l'Agència de l'Energia de Lleida, on destaca la feina en la promoció d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum i es preveu impulsar projectes innovadors col·lectius, tant de producció com d'energia.

La Fundació també treballa en la realització de projectes de millora de l'entorn arbrat, tant a partir de noves plantacions, com amb projectes de restauració o millora d'espais enjardinats. Alhora, continuarà treballant en relació amb els espais agraris des del punt de vista de l'alimentació, de cara a promoure la sobirania alimentària, la producció ecològica, així com l'accés a una dieta sana i equilibrada a tota la ciutadania. En aquesta línia se seguirà amb la dinamització dels Horts familiars de Rufea i del projecte del Viver d'Agricultors per a emprenedors agraris.

Per acabar, el cinquè bloc conté les tasques de la Fundació de captació de fons per finançar els projectes ambientals, a través de subvencions, nacionals o europees, o de patrocinadors privats. En aquest sentit, té previst iniciar una ronda de contactes amb empreses lleidatanes perquè hi col·laborin.

A la reunió d’aquest dimarts també s'ha parlat de l'afectació de la Covid-19 els darrers mesos i de les mesures implantades per adaptar les activitats.

Et destaquem...