Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Fundació La Dinamo i Habitat 3 posen a disposició de l'EMU 6 habitatges per a polítiques socials

La Fundació La Dinamo i Habitat 3 posen a disposició de l'EMU 6 habitatges per a polítiques socials

Quatre es destinaran a famílies derivades de la mesa d’emergències de la ciutat i els altres dos, a lloguer assequible

Data publicació: Dimecres 28, abril del 2021


L’Empresa Municipal d’Urbansime, la Fundació La Dinamo i Habitat 3 han formalitzat avui la cessió a l’EMU de 6 habitatges que es dedicaran a polítiques socials de l’Ajuntament de Lleida. Es tracta de sis pisos totalment reformats, quatre dels quals es destinaran a famílies derivades de la mesa d’emergències de la ciutat i els altres dos, a lloguer assequible.

La propietat dels habitatges és de la Fundació La Dinamo, entitat ubicada al c. del Bruc, qui cedeix l’usdefruit a Habitat3, entitat amb què col·labora l’EMU.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha subratllat la vessant social de l’acord, del qual es podran beneficiar sis famílies vulnerables, i ha remarcat que amb Habitat 3 ja s’ha formalitzat la cessió d’altres onze habitatges. “És una opció molt interessant per a l’Ajuntament perquè ens permet accedir a habitatges assequibles per a famílies amb una situació d’emergència habitacional dura, en el context de la crisi de la Covid 19. A través dels convenis amb cooperatives es recuperen llars que estaven en mans de grans tenidors i es posen a disposició de la ciutadania”, ha remarcat.

Glòria Rubio, de la Fundació La Dinamo, ha expressat la seva satisfacció pel projecte, ”amb un model innovador no només d’habitatge cooperatiu sinó perquè connecta una mixtura de diferents tipologies d’habitatges i d’unitats de convivència i fa que es generin processos i projectes més potents”.

Xavier Mauri, director d’Habitat3, ha assenyalat: “és una col·laboració molt especial amb una fundació (La Dinamo) que promou l’habitatge cooperatiu, per tant, estem reforçant mútuament els models d’acord amb una voluntat de col·laboració público social”.

Daniil Digtyar, de La Closca, ha expressat la seva satisfacció per compartir aquest projecte amb Habitat 3: “creiem que la ciutat necessita més habitatge cooperatiu i d’emergència”.

La Fundació Hàbitat3 és una gestora d'habitatge social impulsada des del tercer sector que treballa amb les Entitats Socials i les Administracions públiques per garantir el dret a un habitatge digne a les persones en situació de vulnerabilitat.

La Dinamo és una fundació que neix amb l’objectiu de fomentar i promoure la implantació del model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com una alternativa als models convencionals d’accés a l’habitatge, així com normalitzar la seva existència.

Et destaquem...