Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La Festa de l'Aigua omple la Mitjana d'activitats divulgatives per aprendre sobre aquest recurs hídric

La Festa de l'Aigua omple la Mitjana d'activitats divulgatives per aprendre sobre aquest recurs hídric

Unes 2.500 persones assisteixen a la festa, que enguany està dedicada a l'Aigua i l'Energia El paer en cap ha destacat la importància d'aquesta recurs i ha avançat que la Paeria es reunirà demà amb la CHE per l'increment del cabal del riu Segre, un símbol que identifica Lleida ciutat i que necessita més aigua al seu pas per la ciutat

Data publicació: Diumenge 23, mar� del 2014


Imatge de la notícia La Festa de l'Aigua omple la Mitjana d'activitats divulgatives per aprendre sobre aquest recurs hídric

La Festa de l’Aigua ha omplert el parc natural de la Mitjana amb activitats divulgatives per aprendre sobre aquest recurs tan necessari. Unes 2.500 persones han assistit a la festa, que cada any té lloc en el marc del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març). Enguany l’ONU l’ha dedicat a l’Aigua i l’Energia, posant de manifest l’estreta connexió i la interdependència entre aquests dos factors. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde Rafael Peris i el regidor Josep Barberà, ha compartit la celebració amb els petits i les famílies que s’han atansat al parc per gaudir de l’ampli ventall d’activitats que s’han coordinat des de la Regidoria de Medi Ambient. L’alcalde ha comentat que les activitats s’han agrupat en científiques, artístiques, esportistes i jocs, per conèixer i experimentar amb les propietats de l’aigua.

La trentena d’activitats programades han funcionat durant tot el matí, alhora que també s’ha comptat amb la visita del cargol Banyetes i de l’espai del conte, amb narracions al voltant de l’aigua.

La jornada festiva compta amb una vessant solidària, com en anteriors edicions. Enguany, hi han participat Unicef i Creu Roja, que han organitzat una gimcana solidària “El viatge de l’aigua” i el gran joc de l’Aigua, respectivament. També hi ha col·laborat el Club Kayak Mitjana, fent que els petits poguessin gaudir d’aquest esport. Una altra de les propostes ha estat amb el Museu de l’Aigua de Lleida, per descobrir com l’aigua genera energia.

Des de la Paeria s’ha animat als assistents a anar al parc amb bicicleta, ja que s’ha ofert deixar la bici en un aparcament vigilat i gratuït.

El dia de l'aigua recorda la importància de conservar els espais naturals de zones humides, com el Parc de la Mitjana, que és un dels boscos de ribera madurs més ben conservats de Catalunya i que permeten passejar i explorar espais ombrívols i marges de riu on habita la llúdriga, la geneta, el teixó i volen ocells com els picots (el picot garser gros, el picot verd i l picot garser petit), el blauet o el colltort, i més de 13 espècies diferents de ratpenats a la nit, entre altres.

La Mitjana és utilitzada com espai de passejada, esport, descans o descoberta naturalista pels lleidatans. En el que va d’any, l’han visitat unes 5.600 persones.

La Paeria es reuneix amb la CHE

En el marc de la celebració del Dia de l’Aigua a la Mitjana, l’alcalde de Lleida ha avançat que la Paeria es reunirà demà amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Ros ha indicat que serà un dia important per al riu Segre perquè en aquesta reunió es parlarà de la proposta que s’havia negociat d’augmentar el cabal del riu al seu pas per la ciutat, per atendre necessitats des de tots els punts de vista. Ros ha indicat que el Segre és un símbol amb què s’identifica Lleida i que incrementar el volum d’aigua permetria atendre necessitats mediambientals, biològiques i de paisatge urbà.

 

Et destaquem...