Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La deixalleria mòbil inicia les visites a les Ecoentitats de Lleida

La deixalleria mòbil inicia les visites a les Ecoentitats de Lleida

El nou vehicle de la deixalleria mòbil permet una major mobilitat i portar el servei a escoles i entitats com a eina de sensibilització ambiental

Data publicació: Dimarts 23, octubre del 2012


Imatge de la notícia La deixalleria mòbil inicia les visites a les Ecoentitats de Lleida

La deixalleria mòbil ofereix un nou servei de visites a escoles, entitats i institucions de Lleida. L'objectiu és convertir la tasca de la recollida dels residus especials en una eina educativa i, a més, donar a conèixer i fomentar l’ús de les deixalleries entre socis, treballadors, usuaris de les entitats i alumnes de les escoles.

En el marc d'aquest projecte, la deixalleria mòbil s'ha instal·lat aquest matí a l’avinguda Francesc Macià, per tal de donar servei a la Subdelegació del Govern, entitat que participa al programa Ecoentitats de Lleida. El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, i la subdelegada del govern, Imma Manso, han visitat l'activitat i han destacat que contribuirà a difondre el reciclatge i l'ús de les deixalleries. Barberà ha informat que al 2011 se'n van fer 21.648 usos i s'hi van portar 1.534 tones de materials.

Lleida disposa d’una deixalleria central, a la Carretera de Corbins, 5 deixalleries fixes distribuïdes pels barris (la Bordeta, la Mariola i al C/del Nord) i a Sucs i Raïmat, i d’una deixalleria mòbil que volta per una trentena d’ubicacions diferents de la ciutat i de l’Horta.

Els ciutadans poden portar a la deixalleria mòbil aquells residus que no tenen un contenidor específic al carrer i que, per les seves característiques, poden ser residus reutilitzables -roba i calçat, cartutxos de tinta i toner-, reciclables -equips informàtics, oli de cuina, aparells elèctrics i electrònics, ferralla- o residus especials -pintures i vernissos, olis de cotxe, bateries, piles- que han de rebre un tractament adequat per ser eliminats de forma controlada.

Ecoentitats és un programa de suport a aquelles entitats de Lleida, que es volen comprometre a treballar per millorar la seva relació amb el medi ambient i la sostenibilitat, i a integrar-se en una xarxa d’entitats ciutadanes compromeses amb el medi ambient.

Al 2012, el programa d’Ecoentitats compta amb la participació de 33 entitats de la ciutat (10 entitats socials, 9 culturals, 5 institucions, 3 col•legis i entitats professionals, 2 entitats veïnals, 2 entitats esportives i 2 entitats ambientalistes). Directa i indirectament, arriba a unes 45.000 persones (socis, treballadors i usuaris de les entitats participants).

Més informació a http://sostenibilitat.paeria.cat

Et destaquem...