Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/La campanya de plantació d’arbrat a la ciutat avança a bon ritme

La campanya de plantació d’arbrat a la ciutat avança a bon ritme

Aquest dijous es fa l’arrabassament de soques a l’institut Josep Lladonosa. S’ha actuat en uns 150 escocells, amb la revisió i reparació de regs, que permeten la reposició amb nous exemplars

Data publicació: Dilluns 08, febrer del 2021


Imatge de la notícia La campanya de plantació d’arbrat a la ciutat avança a bon ritme

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La plantació d’arbrat d’aquest hivern segueix el calendari previst, amb actuacions continuades durant els mesos de febrer i març. Aquest dijous s’estan fent l’arrabassament de soques a l’institut Josep Lladonosa per poder reposar els exemplars. S’hi actuarà en 14 escocells. Aquesta mateixa acció, de buidar i netejar els escocells, ja s’ha realitat en uns 150, deixant-los a punt per a la implantació de nous arbres. El procés inclou també la revisió i la reparació, quan és necessari, dels sistemes de reg.

Aquests treballs van a bon ritme, com també els que es fan paral·lelament amb la plantació. A mesura que van arribant els subministraments d’arbres, es seguint la planificació. Ara s’està distribuint a l’av. de Madrid, a l’av. de Miquel Batllori i a Vila-Montcada, amb 145 unitats, de les varietats tuliper de Virgínia, pistatxer xinès i lledoner americà, arbres de gran port que donaran bona ombra a l’estiu.

Aquesta setmana s’han començat a plantar també una trentena d’arbres per reposar faltes a escocells, a diferents punts de la ciutat, que van quedar incomplets l’any passat a causa del confinament per la covid-19.

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica ha projectat una campanya de plantació a la ciutat, amb 1.433 arbres i un miler d’arbustos. El tinent d’alcalde i regidor d’aquesta àrea, Sergi Talamonte, ha reiterat que es tracta de la campanya més ambiciosa que pretén contribuir en la millora de la qualitat i el confort de l’espai públic. Un dels objectius de l’equip de govern és aconseguir una ciutat més verda pels beneficis que això aporta. Entre altres, s’implanten més espais d’ombra per reduir l’efecte de la calor a l’estiu. Alhora, els arbres ‘capturen’ el diòxid de carboni i ajuden a neutralitzar-lo.

Categories: 2021

Et destaquem...