Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’EMU signa l’acord amb Sostre Cívic per a promoure un projecte d’habitatge cooperatiu a Lleida

L’EMU signa l’acord amb Sostre Cívic per a promoure un projecte d’habitatge cooperatiu a Lleida

El president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, Jaume Rutllant, ha segellat avui la constitució del dret de superfície durant 75 anys sobre dues finques al carrer Enric Roca Peralta en favor d’aquesta cooperativa, que té previst edificar-hi 25 habitatges de protecció oficial

Data publicació: Dilluns 18, juliol del 2022


Imatge de la notícia L’EMU signa l’acord amb Sostre Cívic per a promoure un projecte d’habitatge cooperatiu a Lleida

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El president de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), Jaume Rutllant, i Yabel Pérez Moreno, en representació de la societat cooperativa Sostre Cívic SCCL, han signat avui l’escriptura pública de constitució del dret de superfície sobre dues finques de l’Empresa al carrer Enric Roca Peralta número 10, en favor d’aquesta entitat, per a la construcció d’habitatges de protecció oficial en règim cooperatiu de cessió d’ús.

Rutllant ha destacat l’aposta de la Paeria i de l’EMU per a promoure aquestes noves fórmules d’accés a l’habitatge. “Seguirem buscant solars apropiats en diferents punts de la ciutat on sigui possible replicar aquest model, que facilita donar respostes a les necessitats d’habitatge per a persones que tenen dificultats per accedir-hi, a partir de la cooperació amb entitats d’iniciativa social com Sostre Cívic”, ha assenyalat.

En aquest model la titularitat de la propietat és col·lectiva i recau en la cooperativa, mentre que les persones sòcies tenen la cessió d’ús dels habitatges cooperatius indefinidament o per un període molt llarg de temps. Els habitatges cooperatius seran qualificats de protecció oficial (HPO) i Sostre Cívic s’encarrega de la promoció, construcció i gestió de l’edifici, que tindrà un nombre màxim de 25 habitatges amb un termini de vigència del dret de superfície de 75 anys.

Tractant-se d’habitatges de protecció pública, la condició per accedir a un habitatge serà estar inscrit en el registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial, sense perjudici que les parts, de mutu acord, puguin establir altres condicions d’accés als per part dels sol·licitants. Els habitatges es destinaran única i exclusivament a residència habitual, i en cap cas es podran destinar a segona residència o a altres usos.

Et destaquem...