Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’EMU rehabilita un edifici al Secà de Sant Pere on resideixen 170 persones

L’EMU rehabilita un edifici al Secà de Sant Pere on resideixen 170 persones

Les obres reben una subvenció de 100.575 euros de la Generalitat per millorar l’eficiència energètica de l’immoble

Data publicació: Dimarts 14, juny del 2022


Imatge de la notícia L’EMU rehabilita un edifici al Secà de Sant Pere on resideixen 170 persones

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) procedirà a la rehabilitació energètica d’un edifici de la seva propietat al Secà de Sant Pere, destinat a polítiques socials d’habitatge, projecte que ha rebut una subvenció de 100.575 euros del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.


Aquest edifici de tres escales, ubicat al carrer Cuenca, va ser cedit per la Paeria a l’EMU l’any 2010 i, des de 1987, es dedica a polítiques socials d’habitatge. Disposa de 50 habitatges, que donen acolliment a unes 170 persones.

Les obres definides en el projecte, que es licitarà aviat en concurs públic, ascendeixen a un total de 287.357 euros i consisteixen en la millora general de l’eficiència energètica, actuant en l’aïllament de les façanes i el canvi de les fusteries exteriors de tot l’edifici.  

L’EMU va presentar aquest projecte a les ajudes convocades per l’Institut Català d’Energia del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el marc del Programa d'ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica en edificis, desenvolupant el Real Decreto 737/2020 de 4 d’agost. Aquesta normativa regula aquest tipus de subvencions amb l’objecte de contribuir a assolir els objectius ambientals i energètics establerts en la legislació de la Unió Europea, mitjançant la realització d’actuacions de reforma d’edificis existents, amb independència del seu ús, per afavorir la reducció del consum d’energia final i de les emissions de diòxid de carbó, mitjançant l’estalvi energètic i la millora de l’eficiència energètica.

Et destaquem...