Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’EMU i la Fundació Hàbitat3 signen un conveni que aporta 18 habitatges amb lloguer social

L’EMU i la Fundació Hàbitat3 signen un conveni que aporta 18 habitatges amb lloguer social

El parc públic d’habitatges gestionat per l’EMU s’atansa als 300 pisos

Data publicació: Dimecres 24, mar� del 2021


Imatge de la notícia L’EMU i la Fundació Hàbitat3 signen un conveni que aporta 18 habitatges amb lloguer social

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

El president de l’EMU i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, i Xavier Mauri Coll, director general de la Fundació Hàbitat3, han signat avui un conveni que posa a disposició de l’Empresa Municipal d’Urbanisme 18 llars repartides per tota la ciutat destinades a famílies amb necessitats habitacionals.

Talamonte ha expressat la seva satisfacció per la firma d’un conveni en què s’ha treballat durant molts mesos i que incidirà en la garantia del dret a l’habitatge a Lleida i en la inclusió social de les persones usuàries. “Aquest acord ens permet ampliar en un 6 per cent el parc públic d’habitatges gestionats per l’EMU, que ara està en 280, amb aquests nous s’apropa als 300 i volem anar molt més enllà”, ha dit.

El regidor ha recordat que fa poc es va signar un conveni amb l’Agència Catalana d’Habitatge que, sumat a la firma d’avui, permet fer passos endavant per recuperar pisos que estan en mans d’entitats financeres i oferir-los a les famílies, “que són qui realment els necessiten”. “Juntament amb l’aprovació del protocol de gestió d’habitatge públic”, ha afegit, “comptarem amb eines útils i importants perquè persones que no tenen accés a una llar en el sistema lliure puguin gaudir d’aquest dret i amb unes condicions dignes”. Els preus del lloguer s’ajustaran a la situació dels usuaris/es, sense superar el 30 % dels seus ingressos.

Hàbitat3 és una fundació sense ànim de lucre que gestiona més de 650 habitatges de lloguer social i d’inclusió social a tot Catalunya, per a persones amb situació vulnerable. Els 18 pisos de Lleida seran els primers que la fundació gestionarà en aquestes comarques.

Xavier Mauri ha remarcat que “es tracta d’una primera fase, ja que, per part de la Fundació, hi ha l’objectiu de seguir comprant habitatges a Lleida per poder seguir avançant en aquesta col·laboració i aconseguir xifres més importants”. L’ONU va guardonar Hàbitat3 l’any passat com a projecte innovador.

Aquesta fundació és una gestora d’habitatges socials de lloguer posada a disposició, d’una banda, dels projectes d’inclusió social de les entitats del Tercer Sector que requereixen de llars per poder dur-los a terme i, de l’altra, també de les administracions públiques per atendre demandes de pisos que desborden els parcs públics actuals.

Et destaquem...