Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’EMU amplia el projecte de masoveria urbana amb dos habitatges més

L’EMU amplia el projecte de masoveria urbana amb dos habitatges més

El contracte signat amb l’associació Obrint Portes per l’Habitatge Social permetrà viure a 12 joves, que ajudaran a reformar-los i pagaran un lloguer assequible.

Data publicació: Dimarts 22, setembre del 2020


Imatge de la notícia L’EMU amplia el projecte de masoveria urbana amb dos habitatges més

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Urbanisme i l’associació Obrint Portes per l’Habitatge Social han signat una addenda al contracte de masoveria urbana, subscrit el passat 27 de juliol, per la qual es posen a disposició de l’entitat dos habitatges més al barri de la Mariola, que seran reformats i habitats per joves menors de 30 anys, els quals compartiran l’ús un cop estigui rehabilitat.


En total, ja són tres els habitatges destinats al projecte de masoveria urbana: un a la Bordeta, que és el resultat de la unió de dos habitatges, i els altres dos signats avui, que permetran residir a 12 joves.

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, i el regidor de Joventut, Ignasi Amor, han visitat aquest matí ambdós pisos a La Mariola, en companyia Enric Morros, un dels impulsors de l’associació Obrim Portes a l’Habitatge Social, per veure les condicions dels immobles i conèixer les reformes i rehabilitacions que hauran de realitzar els futurs inquilins a canvi d’un lloguer molt assequible.

Sergi Talamonte ha valorat molt positivament el projecte de masoveria urbana, que permet als joves accedir a un habitatge digne i el veu com un complement a la política d’habitatge públic, en un moment què la capacitat inversora de les administracions està limitada. Tall de veu S. Talamonte

Per la seva part, Ignasi Amor ha volgut remarcar el ferm compromís del govern de la Paeria en aquest projecte i ha subratllat el treball transversal que està fent l’EMU i la regidoria de Joventut amb l’associació Obrint Portes per l’Habitatge Social. Tall de veu I. Amor

L’EMU aporta al projecte els dos habitatges de la Mariola en les mateixes condicions que els de la Bordeta: usdefruit per 7 anys a l’Associació Obrint Portes per l’Habitatge Social, que els reformarà i gestionarà, ocupant-se de la selecció i seguiment dels joves que hi viuran, els quals pagaran un lloguer assequible, sempre inferior al preu de mercat.

L'associació Obrint Portes té com a finalitat la rehabilitació d'habitatges en desús per tal de destinar-los a persones amb dificultats d'accés a l'habitatge a un preu inferior al de mercat. D'aquesta manera, i proposant alternatives com la masoveria urbana, l'associació pretén ampliar el parc d'habitatge de lloguer assequible.

Et destaquem...