Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'economia verda centra la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

L'economia verda centra la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

El parc de la Mitjana de Lleida acull un any més aquesta festa, que enguany s'ha dedicat als jocs ambientals sobre l'energia, la producció de residus i l'estalvi d'aigua, entre altres

Data publicació: Diumenge 03, juny del 2012


Imatge de la notícia L'economia verda centra la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

Lleida s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i el Parc de la Mitjana ha estat, un any més, l’escenari que ha acollit la festa. Enguany el tema que centra la jornada és “Una Economia Verda: t’inclou a tu?”, en què les Nacions Unides defineixen economia verda com aquella amb baixes emissions de carboni, eficient en l’ús dels recursos i socialment inclusiva. L’alcaldessa accidental, Marta Camps, ha comentat que Lleida s’ha afegit a aquesta crida i ha organitzat un conjunt d’activitats dirigides a promoure l’estalvi d’energia, la producció de residus, l’aprofitament de recursos naturals, l’estalvi d’aigua i la conservació de la biodiversitat. Aquests Jocs Ambientals han consistit en contes, visites guiades, curses o tallers, entre altres, que s’afegeixen a les activitats programades dins de la I Setmana del Medi Ambient.

Camps, qui ha assistit a la festa acompanyada del regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha comentat que ja fa 9 anys que Lleida s’afegeix a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, amb un matí festiu al parc de la Mitjana. Tot i l'amença de pluja, que ha minvat alfuència de públic, unes 1.500 persones han participat en la quarantena de jocs de tot tipus que s’han preparat, com jocs cooperatius, d’habilitat, de gran format, etc. Amb aquestes propostes es pretén acostar les bones pràctiques ambientals, sobretot als més petits. Els visitants també s’han pogut endinsar al cor de la Mitjana tot fent un recorregut pel parc. Entre els jocs d’aquest matí, destaquen la cursa de transports; Cada cosa al seu lloc, on sobre el plànol gegant d’una llar s’han trobat diferents residus que calia portar al contenidor corresponent; els arbres necessiten aigua, o el laboratori del parc, per endevinar de qui són cadascuna de les mostres i rastres dels animals i les plantes de la Mitjana. Una de les activitats per als infants amb més èxit ha estat els contes de medi ambient i animals que ha explicat Joan Domingo, com “Quin gust deu tenir la lluna?”.

El regidor de Medi Ambient ha comentat que jugant també s’aprèn i que s’ha de conscienciar els més petits sobre aquest tema. També ha recordat que enguany, l’Ajuntament de Lleida ha programat tota una setmana d’actes relacionats amb aquest tema en la primera Setmana del Medi Ambient de Lleida. Així, divendres ja va tenir lloc una sessió del cicle de cinema ambiental a la Mitjana i divendres que ve, 8 de juny, n’hi haurà una altra, dedicada als residus i el reciclatge. A més, aquests dies també s’està fent la cloenda de l’Agenda 21 Escolar als instituts d’ensenyament secundari i les escoles de primària adherides al programa.

Aquest dia es commemora cada any el dia 5 de juny i és una proposta de les Nacions Unides per estimular la conscienciació mediambiental a nivell mundial, i per promoure l’acció política en matèria de sostenibilitat.

Et destaquem...