Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/L’alcalde Fèlix Larrosa assenyala l’objectiu a fer de l‘Horta de Lleida un territori competitiu socialment i econòmica per poder fer el salt generacional que ho faci possible

L’alcalde Fèlix Larrosa assenyala l’objectiu a fer de l‘Horta de Lleida un territori competitiu socialment i econòmica per poder fer el salt generacional que ho faci possible

El paer en cap presideix l’Aplec de l’Horta, que ret homenatge als impulsors de la Comissió de l’Horta de la FAVLL, en el 25è aniversari de la seva fundació. Les partides de Lleida s’apleguen en un dinar de germanor que s’ha celebrat al local social d’Arques de Rufea i al qual han assistit 300 persones.

Data publicació: Dilluns 22, octubre del 2018


Imatge de la notícia L’alcalde Fèlix Larrosa assenyala l’objectiu a fer de l‘Horta de Lleida un territori competitiu socialment i econòmica per poder fer el salt generacional que ho faci possible

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assenyalat la feina desenvolupada pel Govern municipal en el darrer mandat vers l’Horta de Lleida, per recordar l’objectiu a fer d’aquest un territori competitiu socialment i econòmica, a l’hora de treballar per aconseguir el salt generacional que ho faci possible.

L’alcalde ha presidit aquest migdia l’acte central del 15è Aplec de l’Horta, que ha aplegat totes les partides de Lleida al local social d’Arques de Rufea en un dinar de germanor, que a més ha servit per retre homenatge als presidents de les associacions de veïns de l’Horta, que fa 25 anys van fundar la Comissió de l’Horta de la FAVLL.

Després d’agrair la tasca d’aquestes persones, que amb la creació de la comissió de la FAVLL, van ser impulsors de l’associacionisme a les partides, el paer en cap ha destacat la tasca del Govern municipal, en la qual l’Horta ha tingut un protagonisme absolut.

Fèlix Larrosa ha explicat que aquest protagonisme ha tingut diferents dimensions. Des del punt de vista social, s’ha avançat en el treball d’aconseguir vèncer inconvenients i desavantatges de viure a l’Horta (educació, salut, mobilitat, atenció a les persones grans, per citar-ne alguns).

Però també des de l’eix econòmic s’havien fet progressos. “El Pla Operatiu de l’Horta preveu tirar endavant moltes propostes que volen fer de l’Horta un territori competitiu, que ha d’acabar essent un espai d’excel·lència agrària i ramadera”, ha dit el paer en cap.

L’alcalde també ha recordat les mesures incorporades en el nou POUM, que “permetran cercar i recolzar projectes innovadors, que a més contribuiran a la internacionalització de l’Horta”, i ha destacat la posada en marxa de la marca Horta de Lleida, que ha de convertir-se en el símbol de tot aquest projecte de futur.

En el terreny urbanístic, Larrosa ha fet referència a les mesures sobre la custòdia i ordenança del paisatge, “tota una novetat perquè per primera vegada s’entra a ordenar el paisatge rural i a establir eines per una millor gestió. De tal manera que passarem de tenir un territori que podia caure en l’abandó, a un espai d’oportunitats per a les persones que hi viuen o aquelles que vinguin de fora i vulguin apostar per l’activitat agrària i ramadera”.

Abans de finalitzar la seva locució, l’alcalde també ha fet esment a l’eix territorial del treball del Govern de la Paeria a l’Horta, esmentant com s’havia avançat en temes com el manteniment de camins, la protecció i prevenció de seguretat o la gestió de residus.

A l’acte central de l’Aplec, han assistit els presidents de la Comissió Territorial de l’Horta, David Melé, que ha conduït la cerimònia, i de la FAVLL, Toni Baro. També hi eren presents el responsable de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat i regidor de l’Horta, Joan Queralt, i els paers Toni Postius, José María Córdoba i Josep M. Baiget, a més dels presidents veïnals de totes les partides del terme municipal.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Et destaquem...