Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, remarca que l’Horta és un dels grans focus de la política del Govern municipal perquè distingeix i dóna personalitat a la ciutat

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, remarca que l’Horta és un dels grans focus de la política del Govern municipal perquè distingeix i dóna personalitat a la ciutat

L’objectiu és avançar cap a un espai agrari innovador, socialment sostenible i dotat d’uns serveis, pensant en la gent gran, en la mobilitat dels veïns i que garanteixi un dinamisme econòmic amb la millora de les infraestructures. El paer en cap, que ha presentat Joan Queralt com el regidor responsable de l’espai rural, ha dit que ja s’han començat a caminar en aquest sentit amb el Pla d’Usos de l’Horta i el nou POUM.

Data publicació: Dimecres 12, setembre del 2018


Imatge de la notícia L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, remarca que l’Horta és un dels grans focus de la política del Govern municipal perquè distingeix i dóna personalitat a la ciutat

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’alcalde Fèlix Larrosa ha remarcat que l’Horta de Lleida és un dels grans focus de la política del Govern municipal, quan s’ha dirigit als participants en el sopar de germanor de l’Aplec de Butsènit, darrer acte d’un cap de setmana festiu d’aquesta partida i que ha servit per retrobar pagesos i ramaders després d’un estiu de feina i dedicació.

En aquest sentit, el paer en cap ha dit que “l’Horta vol avançar cap a un espai agrari innovador i socialment sostenible. Un espai que hem de seguir construint entre tots, implementant nous serveis que pensin en la gent gran i en la mobilitat dels veïns. Nous serveis que hem de ser capaços de pensar, per poder donar pas a les noves generacions que han de viure a l’Horta. Això vol dir, dinamisme econòmic, prestació de millors serveis i infraestructures”.

L’alcalde ha dit que avui ens congratulàvem en haver començat a fer aquesta feina. “Hem començat a caminar amb el Pla d’Usos de l’Horta, però també amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que posa tota la seva atenció en com fer de l’Horta un territori econòmicament competitiu i que pensa especialment amb els seus homes i dones, els quals mereixen tota la nostra atenció, perquè són part de la nostra ciutat”, ha dit Fèlix Larrosa, per afegir que “l’Horta és el que ens distingeix i ens dóna la personalitat a Lleida, per tant els esforços de l’equip de Govern de l’Ajuntament aniran sempre en aquesta direcció”.

El paer en cap ha volgut presentar als pagesos i ramaders de Lleida a Joan Queralt, el nou regidor que assumirà les competències de l’Horta, que fins ara gestionava ell abans d’accedir a l’alcaldia. “És el nou regidor de l’espai rural, que a més d’aquelles funcions que jo tenia, també assumirà les relacionades amb el Mercat Central, el seguiment de la llotja agropecuària de Mercolleida i totes aquelles eines que han de posar en valor la nostra producció, la nostra comercialització i, per tant, avançar en fer de l’Horta un territori innovador, competitiu i amb futur”.

Per la seva part, Joan Queralt va explicar les principals tasques que s’estan treballant des de la Regidoria que ha passat a dirigir. A més del Pla d’Usos de l’Horta i el POUM, el paer va fer esment del treball que s’estava elaborant al voltant de les ordenances, l’inventari i el pla de camins, així com la mobilitat per l’Horta.

L’Aplec de Butsènit és, juntament amb el de Grenyana, el que tanca el cicle d’aplecs de l’Horta de Lleida i una cita gairebé obligada del món rural, com es va produir ahir amb la presència de bon nombre de representants de la resta de partides del terme municipal, que van fer costat al president amfitrió, Salvador Solsona.

 

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Categories: 2018, Horta

Et destaquem...