Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L'Ajuntament de Lleida elabora un pla per fer els entorns escolars més segurs

L'Ajuntament de Lleida elabora un pla per fer els entorns escolars més segurs

Hores d'ara, s'estan analitzant 37 col·legis per prioritzar l'accés en transport públic, a peu i en bicicleta

Data publicació: Dijous 22, setembre del 2011


Imatge de la notícia L'Ajuntament de Lleida elabora un pla per fer els entorns escolars més segurs

L’Ajuntament de Lleida està elaborant un pla per fer els entorns de 37 escoles de la ciutat més segures. Es tracta de millorar la seguretat vial i promoure una mobilitat més sostenible al voltant dels centres escolars a partir de l’anàlisi de l’estat actual, considerant la tipologia de carrer, les mesures de protecció que existeixen, la senyalització, el mobiliari urbà i transport públic, entre altres, per tal de promoure l’accés de pares i mares i l’alumnat a través del transport públic, a peu i en bicicleta.

Hores d’ara, la Paera està fent el treball de recollida d’informació de l’estat actual i ja s’han iniciat contactes amb els diferents col·legis, com és el cas de l’escola Països Catalans, al qual ha assistit aquest dijous l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, del regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, i del d'Educació, Jesús Castillo, per celebrar el Dia Sense Cotxes, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

De les 37 escoles que incorpora el pla, en dues d’elles ja s’ha treballat molt intensament, com és el cas de Frederic Godàs i Francesco Tonucci, i en altres s’han començat amb treballs específics, com són Episcopal i Ciutat Jardí. Pel fa a la resta, s’inicia ara la recollida de dades a través del disseny d’unes fitxes per a cada projecte, en el qual hi participaran també la Guàrdia Urbana, l’Institut Municipal d’Educació, l’Agenda 21, directors de les escoles, etc.  que serviran per recollir propostes encaminades a millorar el desplaçament segur i sostenible dels escolars.

Un cop s’hagin recollit totes les dades, s’elaboraran mesures i s’implantaran en diverses fases establint les prioritats segons les necessitats dels diferents col·legis. Algunes de les actuacions que es realitzaran seran la implantació de més zones 30, la instal·lació d’aparcaments per a bicis dins dels centres, la millora de la senyalització, parades de bus, entre altres. Cal recordar que Lleida compta actualment amb 42 carrers de zona 30, on el vianant disposa de més espai segur per circular (Vila Antònia, Comerç, Canonge González, Múrcia, etc.) i s’han vianalitzat 6 carrers (Ruano, Fleming, Ermengol VI,…) on  s’ha anul·lat la circulació de vehicles.

Aquest projecte està englobat dins d’una de les propostes del Pla de Mobilitat Urbana que es van presentar ahir als diferents col·lectius de la ciutat.

Dia sense cotxes al col·legi Països Catalans

Per celebrar el Dia Sense Cotxes, l’escola Països Catalans ha organitzat un conjunt d’activitats per difondre la mobilitat sostenible a Lleida. Els alumnes han pintat sobre un mur de l’escola sobre la temàtica de mobilitat sostenible, que quedarà exposat permanentment al centre. Paral·lelament, la Guàrdia Urbana ha dut a terme una activitat d’educació vial, per tal de donar a conèixer les normes bàsiques de seguretat vial als alumnes del centre escolar.

L’escola de Països Catalans és un dels centres que forma part de l'Agenda 21 Escolar i dóna suport i promociona els desplaçaments sostenibles al centre amb algunes iniciatives entre les quals destaca el condicionament  d’un aparcament intern de bicicletes per  facilitar els pares, alumnes i mestres l’ús de la  bicicleta com a mitjà de transport.

 

Et destaquem...