Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’Ajuntament de Lleida actua amb fermesa contra les entitats bancàries que desallotgen famílies vulnerables sense oferir prèviament un lloguer social

L’Ajuntament de Lleida actua amb fermesa contra les entitats bancàries que desallotgen famílies vulnerables sense oferir prèviament un lloguer social

El fet de no complir aquesta normativa és considerat com a una infracció greu, amb multes que oscil·len entre els 9.001 i 90.000 euros.

Data publicació: Dissabte 10, octubre del 2020


Imatge de la notícia L’Ajuntament de Lleida actua amb fermesa contra les entitats bancàries que desallotgen famílies vulnerables sense oferir prèviament un lloguer social

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

La Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, és clara quan ordena als grans tenidors d’habitatge que, abans d’interposar qualsevol demanda judicial d'execució hipotecària o de desnonament per impagament de lloguer, han d’oferir als afectats una proposta de lloguer social, si el procediment afecta persones o unitats familiars que no tinguin una alternativa d’habitatge pròpia i que es trobin dins els paràmetres de risc d’exclusió residencial.

L’Ajuntament de Lleida ha enviat aquest divendres, 9 d’octubre, un burofax a l’entitat BBVA tan aviat com ha tingut coneixement que l’entitat bancària té previst el pròxim dijous, 15 d’octubre, dur a terme el llançament d’una família vulnerable, deutora hipotecària, a qui no se li ha ofert un lloguer social, tal com obliga la normativa, requerint al banc que compleixi la normativa.

El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte, ha manifestat que “tenim l’obligació de ser contundents amb aquestes actuacions dels grans tenidors d’habitatges. Perquè, a banda de ser actuacions il·legals, són profundament injustes socialment”.

Sergi Talamonte ha assenyalat que “la proposta de lloguer social és obligatòria i serem ferms a l’hora de sancionar aquestes pràctiques, que són considerades infraccions greus a la normativa d’habitatge”. Infringir aquesta normativa pot ser sancionat amb multes que oscil·len entre els 9.001 i 90.000 euros.

L’Ajuntament de Lleida, tal com ha fet en altres ocasions, ha instat l’entitat bancària a suspendre el llançament previst per la setmana pròxima, fins que compleixi el tràmit d'oferiment de lloguer social a la família que resideix a l'habitatge.

Et destaquem...