Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/L’Agencia de l’Energia de Lleida assessora sobre com gaudir dels ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica

L’Agencia de l’Energia de Lleida assessora sobre com gaudir dels ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica

Orienta a les persones i empreses sobre aquests ajuts, que compten amb una assignació de 43 milions d’euros a Catalunya.

Data publicació: Dilluns 21, desembre del 2020


Imatge de la notícia L’Agencia de l’Energia de Lleida assessora sobre com gaudir dels ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica

Imatge: ©La Gràfica

L’Agència de l’Energia de Lleida ofereix assessorament tant pel que fa a la convocatòria com en la seva tramitació a les persones i empreses interessades a beneficiar-se del programa d’ajuts per a actuacions de rehabilitació energètica en edificis existents (PREE), que a Catalunya està dotat amb 43.855.000 euros. Aquests ajuts es poden sol·licitar per a edificis construïts abans de 2007 i contemplen 3 actuacions: millora de l’aïllament, de l'eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques i de les instal·lacions d'il·luminació.

En el cas de rehabilitació, es cobreixen entre un 25% i un 35% del cost de les actuacions, mentre que, si la millora es produeix en la il·luminació la bonificació, és fins al 15%. Donat que aquest pla pretén impulsar la rehabilitació també entre les persones i col·lectius més vulnerables, preveu un increment per aquests casos d'un 15% addicional subvencionable. Per premiar les intervencions amb un major impacte, aquelles que permetin que l'immoble pugui millorar la seva certificació energètica en dues lletres o que aconsegueixi una qualificació A o B, es beneficiaran d'un 20% de subvenció afegida.

Sobre els possibles beneficiaris, d'una banda es contemplen les persones físiques o jurídiques propietàries d'edificis existents, independentment de l'ús a què estiguin destinats. També serà possible sol·licitar-les com a comunitat de propietaris o fins i tot agrupacions de comunitats de propietaris d'edificis residencials que es facin servir com a habitatge. D'altra banda, es contemplen les empreses que siguin explotadores, arrendatàries o concessionàries d'edificis, les empreses de serveis energètics o proveïdors de serveis energètics, les entitats locals i el sector públic institucional de les administracions públiques i les comunitats d'energies renovables i les comunitats ciutadanes d’energia. I per últim també es contemplen els ajuntaments, diputacions provincials i mancomunitats o agrupacions de municipis, i les administracions de les comunitats autònomes, que també podran actuar en representació de comunitats de propietaris o altres propietaris d'edificis.

La gestió dels ajuts i les sol·licituds del PREE les fa l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) i s’allargaran fins al pròxim 31 de juliol o fins a esgotar el pressupost. La sol·licitud serà telemàtica i es pot consultar en detall al següent enllaç:

http://icaen.gencat.cat/ca/detalls/tramit/22257_PREE_Programa_ajuts_rehabilitacio_energetica_edificis

L’Agència de l’Energia de Lleida està treballant per donar a conèixer aquests ajuts des que se’n va fer oficial la convocatòria el 4 de desembre, a través dels agents del sector, de les xarxes socials, i a través del servei d’assessorament energètic, que es pot sol·licitar al mail agenciaenergia@paeria.cat o bé al telèfon 973 700 455.

Et destaquem...