Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Joan Queralt: “ L’Ajuntament de Lleida arribarà fins on calgui per defensar els treballadors del Centre d’Acollida i Adopció d’Animals de Companyia”

Joan Queralt: “ L’Ajuntament de Lleida arribarà fins on calgui per defensar els treballadors del Centre d’Acollida i Adopció d’Animals de Companyia”

La Paeria té un ferm compromís amb el benestar dels animals com es demostra amb les recents obres d’ampliació i millora del centre i amb la creació de parcs de gossos a la ciutat.

Data publicació: Dijous 25, abril del 2019


Imatge de la notícia Joan Queralt: “ L’Ajuntament de Lleida arribarà fins on calgui per defensar els treballadors del Centre d’Acollida i Adopció d’Animals de Companyia”

Imatge: © Javi Martín

El regidor d’Habitat Rural i Urbà i la Sostenibilitat, Joan Queralt, s’ha compromés avui a “arribar fins on calgui per defensar els treballadors i treballadores del Centre d’Acollida” davant la denúncia interposada pel Comú de Lleida per suposat maltractament animal.

Queralt ha expressat l’absoluta confiança de l’equip de govern de la Paeria en la tasca que desenvolupen els professionals del centre, “que es desviuen per tenir cura dels gossos i dels gats i fan una feina excel·lent. Acusar-los de ser uns maltractadors és una vergonya i un atac al seu honor”. El regidor ha lamentat l’actitud del Comú del Lleida, “que amb la seva denúncia als Mossos d’Esquadra contra l’equip humà del CAAC traspassa totes les línies vermelles”.

El regidor de l’Hàbitat Urbà i la Sostenibilitat ha posat de manifest el compromís de l’Ajuntament de Lleida amb el benestar dels animals que es recullen al centre i “prova d’aquest compromís són les obres que van finalitzar la passada tardor consistents en la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals que permeten augmentar les zones assolellades i amb dotació d’ombra. En aquesta primera fase també es va ampliar la zona de gats amb 4 gateres noves. Posteriorment es van dur a terme més millores adreçades al benestar dels animals Forats al terra de les gateres adaptats per a que puguin descansar, trampilles i mecanismes exteriors per donar pas als animals, la pintura del paviment per millorar el confort dels gossos i reixes supletòries. Aquestes actuacions han suposat una inversió de 162.746,79 € i es preveu licitar durant aquest any la fase d’adequació de les oficines/vestidors dels treballadors del CAAC, amb un pressupost de 54.338,78€.

Millora de la salut dels animalsEl 80% dels animals recollits per la canera els recuperen els propietaris o s’adopten. El 80,5% dels animals que arriben s’ adopten (54%) o són recuperats pels seus propietaris (26,5 %). Des del 2015, el CAAC ha recollit 1.594 gossos i gats, dels quals 852 han estat adoptats i 423 han pogut tornar amb els seus amos. A hores d’ara, 78 gossos i 12 gats romanen a les instal·lacions del CAAC.Tots els animals que entren al centre es vacunen, es desparasiten, són revisats pels veterinaris i reben les medicacions pertinents i, si s’escau, cirurgia.

El regidor Joan Queralt ha recordat que la mortalitat del centre d’acollida i d’adopció d’animals de companyia és del 9%, fruit de les condicions en què, molts d’ells, arriben a les instal·lacions municipals després de ser atropellats o abandonats durant dies.

Es destinen 70.000 euros anuals a despesa de serveis veterinaris, que inclouen material, medicaments, cirurgies i tots els tractaments que necessiten i 13.000 € a l’alimentació.Parcs de gossos, un element de benestar animal

L’Ajuntament de Lleida treballa també en el benestar dels animals de companyia que ja tenen propietari per mitjà dels Parcs de Gossos, que s’han realitzat a la ciutat. Ja n’hi ha dos en funcionament al Parc de Santa Cecília (Centre Històric) i als Jardins Jaume Magre (Joc de la Bola) en què s’hi ha invertit 90.402,9  € i n’estan projectats dos més al Parc Sant Anastasi (Llívia) i als Jardins 1r de Maig (Mariola).Cal destacar que les àrees van incorporant elements de joc agility i que un dels elements importants és la caixa de drenatge que es realitza sota l’àrea que, juntament amb la instal·lació d’una xarxa de reg per aspersió, permet realitzar el rentat de les àrees, dels orins, millorant la salubritat d’aquests espais

S’han convertit en àrees de referència i els instructors d’ensinistrament utilitzen aquests espais per impartir classes a propietaris de gossos. El regidor Joan Queralt ha destacat la bona acollida que aquestes instal·lacions han obtingut per part de la ciutadania “L’Ajuntament té peticions d’implantar noves àrees en altres barris com el Secà de Sant Pere, Magraners o Balàfia... que estem estudiant”.

Et destaquem...