Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Intercanvi d'experiències sobre medi ambient entre els instituts de Lleida

Intercanvi d'experiències sobre medi ambient entre els instituts de Lleida

El regidor d'Horta i Medi Ambient, Josep Barberà, remarca la creixent conscienciació mediambiental dels joves de la ciutat, que ha anat augmentant els darrers anys.

Data publicació: Dimecres 30, maig del 2012


Imatge de la notícia Intercanvi d'experiències sobre medi ambient entre els instituts de Lleida

Prop d’un centenar d’alumnes i una vintena de professors de deu centres educatius de Lleida s’han donat cita aquest matí al Centre d’Interpretació de la Mitjana per intercanviar i debatre experiències relacionades amb el medi ambient desenvolupades durant el curs escolar, una activitat que clou el programa Agenda 21 Escolar d’enguany. Els centres que avui hi han participat són INS Escola del Treball, INS Guindàvols, INS Joan Oró, INS Josep Lladonosa, INS La Mitjana, INS Maria Rúbies, INS Ronda, INS Gili Gaya, COL Lestonnac - L'Ensenyança, Col•legi Santa Anna.

Algunes de les experiències que s’han compartit han estat la participació a la setmana de la prevenció dels residus, diversos projectes de recuperació de l’òliba, tallers d’elaboració de sabó a partir d’oli usat, participació a la conferència internacional de joves “Tinguem Cura del Planeta”, activitats de reutilització i reciclatge, experiències en estalvi de llum, ecoauditories i ús del boc’n roll, entre altres experiències. A més a més dels debats, els alumnes també han realitzat un taller d’identificació de rastres i un taller d’anellament d’ocells.

El regidor d’Horta i Medi Ambient, Josep Barberà, ha remarcat la creixent conscienciació mediambiental dels joves de la ciutat, que ha anat augmentant els darrers anys. Segons Barberà, aquest fet es deu a l’intens treball relacionat amb el medi ambient que es realitza cada any a més centres educatius de Lleida. 

Per la seva banda, el regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, ha valorat molt positivament aquesta experiència, on cada centres treballa d’una manera diferent les seves activitats al voltant del Medi Ambient.

Finalment, els centres educatius han rebut els diplomes acreditatius de la seva implicació en el programa Agenda 21 Escolar de Lleida, curs 2011-2012.

Agenda 21 Escolar de Lleida

Durant aquest curs 2011-2012, el sisè de funcionament del programa Agenda 21 Escolar de Lleida, hi participen 64 centres, des d’escoles bressol a centres de secundària, que duen a terme projectes en diferents àmbits (gestió dels residus, estalvi d’aigua i energia, hort escolar, un pati més verd, etcètera).

Et destaquem...