Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Instal·lació de 19 nous nius de cigonya per l’enderroc de les antigues sitges de Pardinyes

Instal·lació de 19 nous nius de cigonya per l’enderroc de les antigues sitges de Pardinyes

Avui s’han iniciat les tasques per a col·locar-ne 11 en el mateix indret i 8 més a la Mitjana, com a mesura prèvia de protecció de la fauna en compliment de la resolució del departament d’Acció Climàtica, abans de l’enderroc de dos edificis d’aquest complex per construir-hi l’ECMU

Data publicació: Dilluns 16, gener del 2023


Imatge de la notícia Instal·lació de 19 nous nius de cigonya per l’enderroc de les antigues sitges de Pardinyes

Imatge: ©Mario Gascón

Treballadors especialitzats han iniciat avui les tasques per a instal·lar un total de 19 nius de cigonya en dos emplaçaments pròxims als de les dues edificacions de les antigues sitges Senpa, al carrer Oriol Martorell 2-8 de Pardinyes, que s’hauran d’enderrocar pròximament per donar pas a la construcció del nou Equipament Comunitari de Múltiples Usos (ECMU).

Es tracta d’una mesura de protecció de fauna que es du a terme en compliment de la resolució d’autorització d’actuacions excepcionals sobre la fauna protegida del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquesta resolució autoritza l'afectació sobre els nius de cigonya blanca que hi ha en les edificacions a enderrocar, condicionada al fet que s’habiliti un emplaçament alternatiu i que es faci fora del període de nidificació d’aquestes aus.

Les tasques, que avui ha visitat el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, tenen una durada total prevista de cinc setmanes i consisteixen a instal·lar amb una grua les noves estructures, fabricades amb troncs, malla de coco i palla, per tal que les cigonyes puguin fer-ne ús. Està previst instal·lar-ne 11 en el mateix complex de les sitges i les 8 restants en arbres del parc de la Mitjana. També s’aprofitarà per instal·lar caixes niu per a altres espècies presents a la zona com ratpenats, falciots, òlibes i xoriguers.

Et destaquem...