Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Inicien els treballs de recuperació del Camí del Riu

Inicien els treballs de recuperació del Camí del Riu

És la segona fase de les obres d’arranjament i afecten el tram entre la Mitjana i l’Escola Alba. Amb aquesta actuació quedarà enllestit tot l’itinerari, que va des de l’encreuament de l’A-2 fins a Butsènit, 15 km que voregen el Segre.

Data publicació: Dilluns 31, maig del 2021


Imatge de la notícia Inicien els treballs de recuperació del Camí del Riu

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

L’empresa adjudicatària de la segona fase de les obres per a la recuperació i adequació del Camí del riu Segre, recentment adjudicades per l’Ajuntament de Lleida, ja ha iniciat els treballs.

Les principals actuacions inclouen:

- L’adequació ambiental del marge dret del riu Segre al tram urbà, amb plantacions a la canalització de 1.200 exemplars de vegetació arbustiva mediterrània. Es tracta d’espècies autòctones, de port mig o alt, de baix manteniment i floració vistosa com la ginestera, el baladre, la ginesta o l’estepa. Algunes espècies s’han seleccionat per tenir fruits carnosos que puguin servir d’aliment a fauna com a petits ocells, aquestes espècies són el llentiscle i l’aladern En aquesta fase s’actua en diferents trams de l’àmbit del camí del riu. La plantació ja es va executar durant el mes de març.

- El condicionament de camins al Parc de La Mitjana, amb la millora d’un total d’1 km de diferents camins interiors del parc, per tal de facilitar l’accessibilitat i l’ús per part de la ciutadania.

- L’adequació del camí del riu en el tram entre La Mitjana i la Torre del Mata. Es tracta del condicionament d’aquest tram d’1,65 km. Les actuacions previstes són l’esbrossada de vegetació, explanació i aportació de tot-u i sauló en els trams necessaris. També s’inclou l’eliminació d’una torre elèctrica en desús i l’adequació de dos passos superiors en séquies de drenatge. Aquest tram enllaça amb el tram ja condicionat en la fase 1 entre la Torre del Mata i l’autovia A2, amb una longitud de 1,8 km.

- La creació i col·locació de senyalització explicativa i indicativa a tot el camí del riu

Amb aquestes actuacions quedarà finalitzat el Camí del Riu, que va des de l’encreuament amb l’autovia A2, pel Nord, fins a Butsènit, pel Sud. Un camí de 15 km que discorre en la seva longitud al costat del riu Segre al terme municipal de Lleida.

Et destaquem...