Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Fira Natura 2012 creix en expositors i també en innovació

Fira Natura 2012 creix en expositors i també en innovació

En l'acte inaugural del certamen, Àngel Ros destaca la sensibilitat d'aquesta fira per educar respectant el Medi Ambient i el treball que es fa des de l'Ajuntament amb els escolars a través de l'Agenda 21

Data publicació: Divendres 09, març del 2012


Imatge de la notícia Fira Natura 2012 creix en expositors i també en innovació

Fira Natura, dedicada al Medi Ambient i la qualitat de vida, ha obert portes aquest divendres, arribant a la XIV edició. L’alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, acompanyat d’una àmplia representació de la Corporació Municipal, ha presidit l’obertura del saló, que es pot visitar fins diumenge a Fira de Lleida. L’edició d’aquest any ha tornat a créixer en expositors, i també en innovació. Segons els organitzadors, aquest esdeveniment firal s’ha consolidat i s’ha situat com la 2a fira ambiental més important de Catalunya, després de Biocultura de Barcelona.

L’alcalde ha reconegut la visió que ara ja fa 14 anys van tenir els seus organitzadors, l’entitat IPCENA, preveient el creixement d’un sector, que cada vegada mostra més respecte al Medi Ambient. Ros ha felicitat la Fira per haver-se mantingut i haver progressat, i ha destacat la sensibilitat que la fira mostra per educar respectant aquests valors sostenibles i pensant en el futur. Ha remarcat que el saló ha sabut fer del medi ambient una forma d'economia sostenible. També ha recordat que l’Ajuntament de Lleida treballa aquesta àrea amb els escolars a través del programa Agenda 21.

L'Ajuntament de Lleida participa una edició més en aquest certamen amb un estand que tracta de l'Horta de Lleida i divulga els valors agrairs, socials i ambientals. Fira Natura compta amb 127 expositors, un 13% que l'anterior edició. Durant aquests tres dies hi ha activitats paral·leles, com xerrades, projeccions i tallers.

Enguany, la Fira afirma haver-se estalviat costos de muntatge amb la utilització d’estands de construcció pròpia fets amb fusta ecològica del Montsec. Aquesta és una novetat que mostra el seu compromís amb la natura. És una fira on es troben representats de diferents sectors com productors ecològics i alimentació biològica, empreses dedicades a la bioconstrucció i energies renovables, ONG’s, artesans, medicina natural, turisme sostenible. Fira Natura esta dividida en quatre àmbits: el comercial, el de divulgació i didàctic, el formatiu i el de desenvolupament eocnòmic.

Et destaquem...