Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Festa en defensa del riu Segre amb activitats culturals i esportives

Festa en defensa del riu Segre amb activitats culturals i esportives

Lleida Ambiental organitza una jornada lúdica i festiva per obrir el riu a la ciutadania i sensibilitzar-la perquè el faci seu i el cuidi

Data publicació: Diumenge 28, octubre del 2012


Imatge de la notícia Festa en defensa del riu Segre amb activitats culturals i esportives

L’agrupació Lleida Ambiental ha organitzat aquest diumenge a les comportes de Pardinyes la festa pel riu Segre, amb un seguit d’activitats culturals i esportives per a tothom. El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha participat en aquesta festa que pretén recuperar el riu com a espai lúdic i d’esport per a la ciutat. La jornada pretén obrir el riu a la ciutadania i sensibilitzar-la perquè faci seu el riu i el cuidi, així com els espais que l’envolten que poden recuperar-se per fer-hi activitats. També pretén traslladar a la ciutadania el treball que fa l’entitat per augmentar el cabal del riu entre Lleida i Seròs, per garantir un mínim cabal ecològic. Lleida Ambiental ha rebut el suport de diverses entitats i centres educatius, especialment del barri de Pardinyes, amb lOrvepard i el seu president Paco Castillo, que vol implicar-se en aquest espai que li és tan proper i que ja utilitzen diverses associacions del barri.

Barberà ha participat en un dels actes centrals de la jornada que ha estat simbòlic i que ha consistit en abocar al riu aigua que han portat els participants en ampolles per donar-li l’aigua que li manca perquè sigui un riu plenament viu. Aquests dies el cabal ha augmentat a conseqüència de les pluges però aquest no és l’habitual. El regidor també s’ha sumat als participants de la festa per fer un mural on es llegís SOSegre amb cartolines blaves i vermelles.

L’escalada, les piragües o la pintura han estat algunes propostes que s’han organitzat en aquesta primera festa, que l’organització ja ha assegurat que tindrà continuïtat.

Aquest matí, el regidor d’Esports, Txema Alonso, ha saludat els participants de la Caminada del riu Segre, activitat que també s’ha inclòs en el programa festiu. Unes 250 persones hi han participant, fent un recorregut per la ciutat, i després s’han unit a la festa, amb l’esmorzar amb coca i xocolata i les actuacions dels gegants de Pardinyes i grups d’animació.

Lleida Ambiental complementarà aquesta festa amb la cabussada popular que ja organitza a principis d’any.

 

Et destaquem...