Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Fèlix Larrosa: “L’Horta de Lleida ha de ser el laboratori de la producció agroalimentària del futur i un territori que vetlli per les necessitats de la gent que hi viu”

Fèlix Larrosa: “L’Horta de Lleida ha de ser el laboratori de la producció agroalimentària del futur i un territori que vetlli per les necessitats de la gent que hi viu”

El paer en cap aposta per repensar el model de l’Horta de Lleida perquè sigui sostenible des d’un punt de vista social i econòmic i, sobretot, perquè sigui un territori amb més futur que passat.

Data publicació: Dimarts 20, novembre del 2018


Imatge de la notícia Fèlix Larrosa: “L’Horta de Lleida ha de ser el laboratori de la producció agroalimentària del futur i un territori que vetlli per les necessitats de la gent que hi viu”

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha apostat avui per un model sostenible de l’Horta de Lleida des d’un punt de vista social i econòmic, que sigui, per una banda, un referent en la producció agroalimentària del futur i, per l’altra, un territori que vetlli per les necessitats de la gent que hi viu.

“Desitjo que l’Horta de Lleida sigui un territori innovador i competitiu i amb un posicionament important a l’Estat i a nivell internacional. L’Horta de Lleida ha de ser el laboratori de la producció agroalimentària del futur, amb una manera de produir aliments basada en la innovació i la recerca”. I tot això ho hem de fer fent de l’Horta un territori que també sigui competitiu des del punt de vista social, que tingui en compte la manera de viure del territori i la seva gent i que avanci amb termes d’educació, sanitat, mobilitat, etcètera”, ha subratllat el paer en cap en el decurs de la inauguració del I Fòrum SER Radio Lleida, que s’ha celebrat a la Universitat de Lleida sota el nom “La transformació de la indústria agroalimentària” amb l’objectiu de ser una espai de trobada, de coneixement, de debat i anàlisi del sector agroalimentari lleidatà.

L’alcalde ha detallat també que la Paeria treballa intensament per avançar en un model sostenible per a l’Horta de Lleida a partir de diversos eixos bàsics. En primer lloc, ordenant les activitats i els usos del nostre territori, que s’està fent a través del catàleg de construccions de sòl no urbanitzable, amb l’inventari de camins, amb el nou pla d’usos, amb el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, amb l’ordenança del paisatge, etcètera.

En segon lloc, millorant les infraestructures i els serveis de l’Horta, que la Paeria fa a través de plans de modernització del reg, amb les inversions en camins, amb el projecte de custòdia agrària, entre altres.

El tercer eix en què treballa la Paeria és en la incorporació de processos innovadors a l’Horta de Lleida, que es fa a través de convenis amb GlobaLleida, amb el projecte Inno4Agro, amb la promoció del viver d’agricultors, entre altres.

Una altra aposta municipal és la dinamització i promoció del producte local, capitanejada per la creació de la marca de l’Horta de Lleida.

I, finalment, una altra línia principal de treball és la introducció d’elements dinamitzadors i de promoció dels valors l’Horta de Lleida, que es realitza a través dels Premis Horta de Lleida, el programa d’horts escolars, el projecte de l’Agenda 21 Escolar, el Mercat de l’Hort a Taula i portes obertes de divulgació sobre l’Horta, entre altres actuacions.

Et destaquem...