Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Estrena popular de l'obertura d’un nou pas del Camí del Riu Segre aquest diumenge

Estrena popular de l'obertura d’un nou pas del Camí del Riu Segre aquest diumenge

Un cop finalitzades les obres d’adequació en el tram des del Parc de la Mitjana fins a l'autovia A-2, el Riu Segre compta al seu pas pel municipi de Lleida amb una “Via de Riu” apta per a vianants i ciclistes que ressegueix l’itinerari fluvial al llarg de 15 km.

Data publicació: Dijous 23, setembre del 2021


Imatge de la notícia Estrena popular de l'obertura d’un nou pas del Camí del Riu Segre aquest diumenge

Imatge: (c) Ajuntament de Lleida

Aquest diumenge 26 de setembre es presenta al públic el nou tram nord del Camí del Riu Segre, que enllaça el Parc de la Mitjana amb l’A-2, a l’altura del Molí de Picabaix i el meandre del Segre, recuperant el traçat d’un antic camí del riu fins a Corbins. El camí transcorre entre el bosc de ribera i l’Horta de Lleida, posant a l’abast de la ciutadania un tram de riu inaccessible fins ara.

Totes les persones que vulguin recórrer el nou tram del camí, de 3 quilòmetres de longitud, podran fer-ho aquest diumenge de 10.00 a 13.00 hores. En diferents punts del recorregut hi trobaran educadors ambientals que els explicaran la importància del riu Segre a Lleida com a font de biodiversitat i recursos, corredor ecològic, formador del paisatge, via de comunicació històrica...

Un cop acabades les obres, el Camí del Riu, ofereix 15 km d’itinerari des del Molí de Picabaix i el meandre del Segre (a l’encreuament amb l’autovia A-2), al nord del Parc de la Mitjana i continua travessant la ciutat per la canalització, i aigües avall, fins als Aiguamolls de Rufea i l’ermita de Butsènit. Un itinerari que permet fer accessibles els espais d’interès natural i cultural vinculats al riu, i fomentar el contacte amb la Natura, així com generar un espai d’oci, on fer esport, i gaudir del riu, de forma respectuosa i sostenible.

Amb propostes com la del Camí del Riu Segre a Lleida, els rius poden esdevenir una forma sostenible d’acostar-se i descobrir el territori. Una manera diferent de descobrir els valors naturals, la història i la cultura vinculada a l’aigua i als rius. Aquest és l’objectiu que, sota la marca VIA DE RIU, fomenta el programa Interreg POCTEFA “Turisme Transfronterrer Fluvial Sostenible”, en el que s’emmarquen totes les actuacions realitzades en el camí del Riu.

Les obres d’adequació del Camí del Riu Segre les ha executat l’empresa Lleidatana del Medi Ambient, en dues fases i inclouen actuacions com l'esbrossada de vegetació, explanació i aportació de paviment de tot-u i sauló en els trams necessaris, l'eliminació d'una torre elèctrica en desús, l'adequació de dos passos superiors en séquies de drenatge i la col·locació de senyalització explicativa i indicativa a tot el camí. El pressupost total ha estat d’uns 155.000 €, cofinançats pel programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”.

 

Et destaquem...