Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Esmorzar amb els hortolans dels Horts Familiars de Rufea

Esmorzar amb els hortolans dels Horts Familiars de Rufea

Aquesta activitat s'inclou en el conjunt de propostes de la Regidoria de Medi Ambient i Horta perquè els diferents hortolans es coneguin i intercanviïn informació sobre plantes, eines i tècniques de cultiu

Data publicació: Dissabte 05, octubre del 2013


Imatge de la notícia Esmorzar amb els hortolans dels Horts Familiars de Rufea

El regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha assistit aquest dissabte al matí a l’esmorzar amb els hortolans dels Horts Familiars de Rufea. Aquesta trobada s’inclou en el conjunt de propostes que la Regidoria de Medi Ambient coordina perquè els diferents hortolans es coneguin i intercanviïn informació sobre plantes, eines i tècniques de cultiu. En aquest esmorzar els participants han compartit menjars elaborats amb productes dels seus horts.

L’Ajuntament de Lleida va endegar l’any 2010 els Horts Familiars de Rufea, on inicialment es varen condicionar 54 horts de 100 m2 amb aigua a pressió a peu de parcel·la. Els horts familiars tenen una funció social i lúdica rellevant, a més de promoure la sensibilitat per una agricultura de proximitat i l’espai agrari de l’Horta de Lleida.

Aquest estiu, arran de la demanda de particulars i d’entitats, s’ha ampliat el nombre d’horts fins a 118. Les obres han consistit en adequar les noves parcel•les al costat de les existents, s’ha fet arribar la xarxa de reg i s’ha tancat amb una tanca perimetral. Amb la nova ampliació, es deixarà un espai central, arbrat i amb taules, pel repòs dels hortolans.

Està previst que en breu s’obri un nou període de sol•licituds per assignar els darrers horts ampliats.

Et destaquem...