Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Es reprèn el desembassament de 20m3 d'aigua al riu Segre per garantir el cabal ecològic

Es reprèn el desembassament de 20m3 d'aigua al riu Segre per garantir el cabal ecològic

Cada divendres des del març fins a l'octubre Endesa deixarà anar pel riu avingudes addicionals perquè el cabal mínim garantit es mantingui entre 3,5 i 5m3 per segon, tal i com es va acordar amb la CHE

Data publicació: Divendres 06, març del 2015


Imatge de la notícia Es reprèn el desembassament de 20m3 d'aigua al riu Segre per garantir el cabal ecològic

Endesa ha reprès aquest divendres l’aplicació del cabal ecològic al riu Segre amb el desembossament de 20m3 d’aigua al riu. Aquesta mesura es practicarà cada divendres des del mes de març i fins al mes d’octubre, una operació que es pot repetir algun altre dia a la setmana per garantir que el cabal mínim sigui de 3,5 a 5 m3 per segon. Les avingudes addicionals permetran multiplicar per 20 l’aigua que habitualment passa a l’estiu pel Segre, tal i com es va comprovar l’estiu passat, quan es va començar a aplicar el nou règim de cabal ecològic.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat la importància de l’acord al qual es va arribar per garantir el cabal ecològic pel riu Segre al seu pas per Lleida. Segons Ros, aquesta és una mesura visible per a la ciutadania, ja que baixarà més aigua pel riu, i suposa una millora mediambiental i paisatgística que regenera el Segre. Igualment, l’alcalde ha insistit en què es seguirà treballant per negociar amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre més increments del cabal ecològic acordat. L’Ajuntament de Lleida va votar a favor del pla de Conca de l’Ebre i del cabal mínim garantit com a primer pas per arribar als 14-15 m3 /segons que la Paeria i els grups ecologies van demanar. S’ha de recordar que l’Ajuntament ja va presentar al·legacions al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, de les quals va derivar l’aprovació de les avingudes addicionals al Segre per garantir el cabal mínim.

En la comissió celebrada a l’estiu sobre aquest tema, amb la presència de l’administració hidràulica, els regants, els hidroelèctrics, els industrials i l’Ajuntament de Lleida, es va aprovar per unanimitat que el cabal ecològic establert per al riu Segre es derivaria dels aprofitaments hidroelèctrics del Canal de Seròs.

Per a més informació

Et destaquem...