Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Es presenta el programa de formació a les Ecoentitats de Lleida

Es presenta el programa de formació a les Ecoentitats de Lleida

El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha explicat el programa en el marc del curs d'Oficina Verda a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Es presenta el programa de formació a les Ecoentitats de Lleida
El regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, ha presentat aquest dimecres el programa de formació a les Ecoentitats de Lleida, en el marc del curs d’Oficina Verda, que es du a terme a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Fa dos anys que el programa d’Ecoentitats de Lleida ofereix a les entitats participants la possibilitat de rebre a les seves instal•lacions accions formatives relacionades amb els aspectes ambientals que estan treballant.

Així, l’any passat es va iniciar un cicle de xerrades/taller sobre l’ambientalització de les tasques administratives o d’oficina, anomenat OFICINA VERDA. El cicle consta de 5 sessions: el repte dels residus, el paper, el material d’oficina, l’energia i l’aigua. Aquest any, a l’HUAV és el primer cop que es realitza el cicle complert, i s’oferiran 2 cursos de 6 hores cadascun que formaran a 40 persones del personal administratiu del centre.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova participa al programa d’Ecoentitats des de l’any 2008, treballant temes de Mobilitat i, des d’aquest 2009, aspectes de sensibilització i millora ambiental a les feines d’oficina. Altres formacions que s’ofereixen a les Ecoentitats són de l’àmbit dels Residus, l’Energia i l’Hort, i destaquen propostes com:

- Xerrada/Taller: Com fer les festes més sostenibles?
- Taller: Joc i Medi Ambient
- Xerrada: Estalvia diners i energia a casa (En col•laboració amb l’Agència de l’Energia de Lleida)

En total, seran 25 accions formatives per unes 500 persones, realitzades sobretot durant el mes de novembre, que es duran a terme en 9 entitats diferents que participen al programa.

Altres propostes del programa és la participació en campanyes com la campanya “Estalviem paper a les Ecoentitats”, que fomenta l’estalvi i la recollida selectiva del paper, i a través de la qual s’han facilitat: 68 adhesius d’impressora, 217 safates de reutilització de paper, 51 papereres selectives de paper grans i 137 petites. (Aquesta campanya s’està realitzant també a la Paeria i a les escoles del programa Agenda 21 Escolar de Lleida).

Ecoentitats és un programa de suport a aquelles entitats de Lleida que es volen comprometre a treballar per millorar la seva relació amb el medi ambient i la sostenibilitat, i a integrar-se en una xarxa d’entitats ciutadanes compromeses amb el medi ambient.

Les entitats s'hi comprometen per mitjà de l'elaboració d’un Pla de treball, amb accions concretes a desenvolupar durant l’any. Cada entitat decideix l’abast del projecte, la temàtica i el grau d’implicació. L’Ajuntament hi dona suport creant un marc de treball comú i oferint assessorament, formació, materials i recursos i dinamitzant el programa i l’intercanvi d’informació i experiències entre les entitats.

El programa d’Ecoentitats, que funciona des del 2006, copta durant el 2009 amb la participació de 34 entitats de la ciutat (15 associacions sòcio-culturals, 6 entitats esportives, 4 entitats veïnals, 4 institucions, 3 entitats professionals, 1 sindicat i 1 associació d'immigrants ) i arriba directa i indirectament (socis, treballadors i usuaris de les entitats participants) a unes 45.000 persones.

Et destaquem...