Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Es posa en servei el nou gran dipòsit d'aigua que abastirà la ciutat de Lleida els propers 50 anys

Es posa en servei el nou gran dipòsit d'aigua que abastirà la ciutat de Lleida els propers 50 anys

Aquest dipòsit, que forma part de les obres de la 2a fase de l'abastament a la Mancomunitat de Pinyana, compta amb una capacitat de 75.000 m3, l'equivalent al consum de tres dies a la ciutat i permet, per tant, multiplicar per cinc la reserva actual

Data publicació: Divendres 07, desembre del 2012


Imatge de la notícia Es posa en servei el nou gran dipòsit d'aigua que abastirà la ciutat de Lleida els propers 50 anys

La Mancomunitat de Pinyana ha posat en servei aquesta setmana el nou gran dipòsit d’aigua que abastirà la ciutat de Lleida els propers 50 anys. Aquest dipòsit compta amb una capacitat de 75.000 m3, l’equivalent al consum de tres dies a la ciutat i permetrà, per tant, multiplicar per cinc la reserva actual. Aquesta instal·lació ha format part de les obres de la segona fase de l’abastament  a la Mancomunitat de Pinyana, que ha permès ampliar la zona abastada per aquesta  fase a 10 municipis més i completar les instal·lacions que quedaven pendents en els municipis de la primera fase, en la qual s’hi van incorporar Lleida i sis municipis més.

Dins d’aquesta segona fase, una de les obres més importants ha estat la construcció d’aquest gran dipòsit que ocupa una superfície d’1,6 hectàrees, situat en un recinte de més de tres hectàrees al terme municipal d’Alpicat. Durant els propers dies es realitzaran les proves dels equips, que tenen una tecnologia molt avançada; sistemes de cloració, telecontrol, automatismes, sistemes de regulació, etc. que estan instal·lats en aquest dipòsit. Aquestes actuacions està previst que durin unes tres setmanes més.

A més d’aquest dipòsit, el passat mes d’agost es va posar en marxa també el nou dipòsit de capçalera de 10.000 m3, que dóna servei a tota la Mancomunitat i que està situat a Castillonroi, aigües avall de la presa de Santa Anna en el riu Noguera Ribagorçana.

D’altra banda, a partir d’ara es començaran a posar en servei progressivament les instal·lacions que donen aigua als 10 municipis que s’incorporen en aquesta segona fase: Alcoletge, Vilanova de la Barca, Torrelameu, Corbins, Albesa, La Portella, Torresserona, Algerri, Ivars de Noguera i Benavent. També es començaran a abastir diferents nuclis de població pertanyents a municipis de la primera fase, com són Sucs, Raïmat, Malpartit i la Urbanització Salats.

Està previst que a principis del proper any i de forma progressiva tots els nuclis de la Mancomunitat rebin aigua de Pinyana.

Et destaquem...