Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Enjardinament del nou Parc de la Seu Vella com a activitat pedagògica

Enjardinament del nou Parc de la Seu Vella com a activitat pedagògica

En aquest espai es plantaran 115 nous arbres ornamentals, així com 15.700 arbustos i 31.500 plantes

Data publicació: Divendres 01, gener del 2010


Imatge de la notícia Enjardinament del nou Parc de la Seu Vella com a activitat pedagògica

Una vuitantena d’alumnes dels col•legis Sagrada Família i Lestonnac participen en la plantació de l’arbrat per al nou Parc de la Seu Vella al vessant nord del turó. Escolars d’aquests dos centres propers al nou Parc han col•laborat en la plantació d’espècies entapissants com l’heura (Hedera helix), al voltant de 200 unitats, en una de les zones del nou Parc. A la zona també hi ha plantades alzines, encara que els alumnes no han intervingut en la plantació d’aquests arbres per motius de seguretat.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la primera tinenta d'alcalde, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, han acompanyat els escolars al llarg de l’activitat pedagògica al nou Parc.

Per a la incorporació dels elements vegetals al nou Parc s’ha prioritzat l’assistència dels alumnes dels centres més propers a la zona i que alhora participen en el programa Agenda 21 Escolar de Lleida i integren aquesta activitat dins del treball a favor de la sostenibilitat i el medi ambient. D’aquesta manera, amb la implicació de la canalla en el procés de plantació es vol afavorir el coneixement dels infants sobre el patrimoni dels parcs i jardins de la ciutat.

Els alumnes poden conèixer el projecte de millora d’aquesta zona, de construcció i enjardinament del nou parc, la restauració forestal que s’ha realitzat en un dels sectors del parc. Els escolars que participen en l’enjardinament són de 5è i 6è de primària.

 

L’Agenda 21 Escolar de Lleida

El programa Agenda 21 Escolar de Lleida es va iniciar el curs 2006-2007. Aquest curs 2009-2010 hi participen 59 centres: 13 escoles bressol, 24 centres públics de primària, 10 centres públics de secundària, 11 centres concertats (primària i secundària) i 1 centre d’educació especial. Cada centre desenvolupa un projecte d’ambientalització que pot abordar àmbits com la gestió dels residus, la millora del pati, la gestió de l’aigua i l’energia o la relació amb l’entorn.

L’Agenda 21 Escolar pretén que els projectes dels centres educatius contemplin la gestió pràctica del centre escolar, el treball en el currículum i la participació de la comunitat educativa com més àmplia millor.

Durant aquest hivern, dos altres centres de l’Agenda 21 Escolar han participat en la campanya anual de reposició i millora de l’arbrat de la ciutat, tot plantant arbres en un carrer i/o plaça propers a l’escola. Els alumnes de 5è i 6è del CEIP Enric Farreny van plantar 8 acirons i 8 moreres a la Plaça Víctimes del Terrorisme i Av. Flix de la Bordeta. Els alumnes del CEIP Frederic Godàs van plantar 16 oms a l’Av. Doctora Castells de Cappont.El nou parc


L’actuació urbana en què s’emmarca el nou Parc al vessant nord del Turó té un àmbit d’actuació que comprèn una superfície de 30.000 metres quadrats des del carrer Monterrey fins a la zona dels Pous de Gel, i que inclou la repoblació del talús davant de l’Auditori amb un miler d’arbres per augmentar-ne la massa forestal. A més, al nou parc està previst plantar-hi uns altres 115 nous arbres ornamentals, així com 15.700 arbustos i 31.500 plantes. Hi ha també 27 bancs de formigó, 32 de fusta i metall, 4 fonts d’aigua potable i 20 papereres, a més de nou enllumenat i de tots els serveis. Hi està previst un petit estany, un parc infantil, una pista de petanca amb un possible quiosc-bar, una pista esportiva i un mirador.

L’esplanada sense urbanitzar al darrere de Camp de Mart és pavimentada amb llambordes de granit i es converteix en aparcament per als autocars dels turistes que visitin el monument. També s’hi inclou la millora de l’accés a la Llar Borràs, ubicada al turó de la Seu Vella, així com les infraestructures de subministrament d’aigua potable per a reg i l’evacuació de les aigües residuals. A més, atot plegat es complementa amb el nou ascensor del vessant nord el Turó de la Seu Vella.

Et destaquem...