Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Els serveis de recollida de residus reprenen l’activitat a Lleida

Els serveis de recollida de residus reprenen l’activitat a Lleida

Es posen en marxa les recollides de voluminosos i la comercial porta a porta als establiments i locals, fins ara tancats. D’aquesta manera es reactiven tots els serveis habituals de recollida al municipi. La generació de residus cau un 13% a Lleida durant el confinament, sent el paper i cartró la fracció que més ha disminuït. Destaca el bon nivell aconseguit en la recollida selectiva, proper al 90%.

Data publicació: Divendres 08, maig del 2020


Imatge de la notícia Els serveis de recollida de residus reprenen l’activitat a Lleida

Imatge: ©Ajuntament de Lleida

Es posen en marxa les recollides de voluminosos i la comercial porta a porta als establiments i locals, fins ara tancats. D’aquesta manera es reactiven tots els serveis habituals de recollida al municipi

La generació de residus cau un 13% a Lleida durant el confinament, sent el paper i cartró la fracció que més ha disminuït. Destaca el bon nivell aconseguit en la recollida selectiva, proper al 90%

Aquesta setmana s’han posat en marxa nous serveis de recollida coincidint amb el decret de la fase 0 de l’estat d’alarma. Han reprès l’activitat el servei de recollida de voluminosos, que es fa de manera concertada. Per sol·licitar aquest servei s’ha de trucar al telèfon gratuït 900 10 20 42 perquè es faci la recollida de mobles o andròmines al portal de casa.

Igualment, s’ha reactivat el servei de recollida comercial porta a porta als establiments i locals que fins ara estaven tancats. Les tasques incidiran sobretot en el petit comerç (superfícies menors de 400 m2) i la resta d’establiments de més superfícies s’aniran incorporant a la recollida en les successives fases de desconfinament.

Amb aquesta introducció de serveis es dona per reprès el servei de tots els serveis de recollida del municipi. La tornada a l’activitat habitual es va iniciar el divendres 1 de maig amb el servei municipal de deixalleries en les mateixes condicions que abans de l’estat d’alarma.

S’ha de remarcar que amb la crisi sanitària, els treballadors i les treballadores dels serveis de recollida han pres les mesures de prevenció corresponents per evitar els contagis. Entre altres, s’han distanciat temporalment la finalització i l’inici dels torns, s’ha escalonat l’entrada del personal, s’ha limitat l’aforament a les zones comunes, s’ha extremat la desinfecció dels vehicles, material i estris necessaris, etc.

Disminueix la generació de residus a la ciutat

La generació de residus a la ciutat de Lleida ha disminuït durant el temps del confinament. Les dades que l’Ajuntament ha registrat fins ara indiquen un descens del 13 % del total del que es recollia els mesos anteriors. La fracció de paper i cartró és la que ha tingut una major disminució, ja que ha baixat un 29%, seguit del vidre (un 25%), la fracció orgànica (un 19%) i els envasos (un 11%). Altres indicadors sobre l’evolució de la recollida de residus durant l’estat d’alarma ha estat en la comercial a grans productors. Aquesta recollida ha disminuït per sota de la meitat a la que és habitual, un 52 per cent. Això respon a la baixada de l’activitat comercial, especialment dels establiments de l’Eix Comercial, encara que els supermercats i les botigues d'alimentació han continuat funcionant durant tot el període. També s’ha observat un lleuger descens en la recollida domèstica, que ha estat del 7%.

La fracció multiproducte ha tingut uns registres que cal destacar. L’increment d’aquest tipus de recollida, amb el sistema porta a porta a Ciutat Jardí i Vila Montcada, ha pujat un 57%, i en global tota la recollida de residus d'aquesta zona, ha augmentat un 50%. Això fa que els resultats de recollida selectiva hagin estat molt bons i hagin mantingut un bon nivell, proper al 90%.

ImatgeHD_cat_45960.jpg

 

Et destaquem...