Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Els escolars de Lleida, amb l'Agenda 21

Els escolars de Lleida, amb l'Agenda 21

Multitudinari acte de cloenda a la Seu Vella del programa de projectes mediambientals d'Infantil i Primària, en el que han participat 64 centres

Data publicació: Dimarts 05, juny del 2012


Imatge de la notícia Els escolars de Lleida, amb l'Agenda 21

L’Ajuntament de Lleida ha celebrat avui a la Seu Vella la cloenda de l’Agenda 21 Escolar per a Infantil i Primària, on enguany han participat 64 centres. L’acte l’ha presidit el paer en cap, Àngel Ros, juntament amb la primera tinenta d’alcalde Marta Camps, el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, i el regidor d’Educació i Infància, Jesús Castillo, acompanyats de prop de 350 alumnes i uns 90 professors.

El paer en cap ha donat la benvinguda a la Seu Vella als centenars d’alumnes que han participat en el projecte, definint aquest monument com un dels espais més bonics de Lleida. Per la seva banda, Marta Camps, Josep Barberà i Jesús Castillo han felicitat les famílies, els mestres i els educadors per la seva implicació en el projecte, alhora que han agraït la participació, any rere any, dels centres educatius de la ciutat.

L’Agenda 21 Escolar és un programa que vol facilitar la implicació dels escolars i del professorat de la ciutat a favor d’un món més sostenible des del mateix entorn educatiu. Durant el curs 2011-12, el sisè de funcionament de la iniciativa, hi ha participat un ampli ventall de centres, que han dut a terme projectes en diferents àmbits (gestió dels residus, estalvi d’aigua i energia, hort escolar, un pati més verd...).

64 centres (5 de nova incorporació en aquest curs):

- 16 escoles bressol i llars d’infants

- 26 escoles públiques d’infantil i primària

- 1 aula taller i 10 instituts públics de secundària

- 8 col•legis concertats d’infantil, primària i secundària

- 2 escoles d’educació especial públiques

- 1 centre educatiu.

Aquests centres es distribueixen en:

- 14 centres amb projecte triennal (cursos 2011-2014)

- 50 centres amb projecte anual.

L’acte ha començat a les 9.45 h. Els infants han participat en jocs relacionats amb el medi ambient i la sensibilització ambiental. Durant el transcurs de l’acte de cloenda, els infants participants han compartit el treball realitzat durant el curs.

Et destaquem...