Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Els Aiguamolls de Rufea, referent per a l'observació de fauna de zones humides a Lleida

Els Aiguamolls de Rufea, referent per a l'observació de fauna de zones humides a Lleida

Una trentena de persones han anat aquest matí als Aiguamolls en bicicleta amb una visita guiada, descobrint la fauna i flora característica d'aquest espai natural

Data publicació: Diumenge 06, maig del 2012


Imatge de la notícia Els Aiguamolls de Rufea, referent per a l'observació de fauna de zones humides a Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest diumenge una visita guiada als Aiguamolls de Rufea que s’ha fet amb bicicleta, recorrent els 5 quilòmetres del Camí del Riu fins arribar als Aiguamolls. L’activitat pretén donar a conèixer els Aiguamolls, així com també observar com es recupera aquesta zona humida, que fins l’any 2004 era una zona d’abocament de runes i altres residus i que s’ha recuperat com a ecosistema natural. El recorregut de la visita és accessible i ressegueix el tram de riu Segre aigües avall del municipi, poc transitat i amb un gran valor paisatgístic.

Els Aiguamolls de Rufea s’estan convertint en un espai referent de visita del municipi, tant per la seva riquesa faunística i la seva ubicació en una zona tranquil·la de l’horta, com pel seu fàcil accés.

En la visita els assistents han pogut observar, a més de la vegetació de ribera, la presència d’importants colònies d’ocells aquàtics que nidifiquen als arbres i entre la vegetació aigualosa. D’aquesta manera, es poden observar amb facilitat els nius dels martinets, els bernats pescaires o les polles d’aigua, entre altres. En aquestes basses s’han pogut observar espècies tan escasses i d’interès com la polla blava o el bitó, recentment detectades i que han colonitzat aquest espai.

Per a més informació sobre els Ecoactivitats: Regidoria de Medi Ambient i Horta o consultar l'enllaç del programa

 

Et destaquem...