Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Els Aiguamolls de Rufea acullen el Dia Mundial dels Ocells

Els Aiguamolls de Rufea acullen el Dia Mundial dels Ocells

S’han programat dues rutes guiades i un anellament per a la celebració.

Data publicació: Divendres 06, octubre del 2023


Imatge de la notícia Els Aiguamolls de Rufea acullen el Dia Mundial dels Ocells

 

Els Aiguamolls de Rufea acullen aquest diumenge la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb dues activitats que tenen l’objectiu de mostrar el ventall d’espècies d’aus que viuen en aquest espai natural recuperat per l'Ajuntament de Lleida, en què en els darrers anys s'han introduït diverses millores, com ara un observatori elevat, una torre de biodiversitat o una bassa temporal per amfibis.

La iniciativa s’inclou dins del programa Ecoactivitats de la Regidoria de Sostenibilitat. Per aquesta celebració, s’han programat dues activitats.

Per una banda es realitzarà una visita guiada als Aiguamolls de Rufea en dos torns, a les 9 i a les 10.30h, de 2,5h de durada. En les rutes, els i les participants podran conèixer la història, els valors ambientals i les aus dels Aiguamolls de Rufea. A més, podran veure la sessió d'anellaments d'ocells.

L’altra activitat organitzada en el marc de la celebració, i a la qual també es pot assistir en dos torns, a les 9 i 10.30, els participants podran conèixer de ben a prop com es realitza l’anellament científica d’ocells per estudiar els hàbits i les poblacions dels ocells: reconeixement de les aus, presa de dades i anellament, entre altres.

Per poder gaudir d’alguna de les activitats pel Dia Mundial dels Ocells cal inscripció prèvia en els següents enllaços (les places són limitades):

Visita guiada

Anellament

La pròxima Ecoactivitat serà l’ecodescoberta “Els ocells migradors del Parc de la mitjana”, el 15 d’octubre, i ens proposa conèixer per què migren les aus, les seves rutes i les espècies que ens visiten durant l’any. Per saber-ne més i inscriure’s a les Ecoactivitats, es pot consultar el web o bé les xarxes socials de Lleida en Verd.

Les Ecoactivitats s’emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Aquest programa de finançament han estat convocades a través de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica, que pretenen fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.

Saber-ne més >>

Imatges relacionades

Et destaquem...