Sostenibilitat

Et trobes a:Inici/Sostenibilitat/Notícies/Els agricultors de l'Horta atansen a la ciutadania la seva activitat

Els agricultors de l'Horta atansen a la ciutadania la seva activitat

Més de 400 persones han passat aquest cap de setmana per la 5a edició de "Benvinguts a l'Horta de Lleida” que ha presentat com a novetat les hortalisses ecològiques del Viver d'Agricultors

Data publicació: Diumenge 26, octubre del 2014


Imatge de la notícia Els agricultors de l'Horta atansen a la ciutadania la seva activitat

Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida han atansat a la ciutadania la seva activitat a través del cap de setmana de portes obertes que la Regidoria de Medi Ambient i Horta ha coordinat dins la iniciativa Benvinguts a l’Horta de Lleida. Unes 400 persones han passat per les diferents explotacions que han participat en aquesta cinquena edició i que, com ha novetat, s’han incorporat les hortalisses ecològiques del viver d’Agricultors de Rufea. Amb aquesta activitat, que cada any té una bona acollida entre la ciutadania, també es pretén posar en relleu el valor agrari, natural i paisatgístic d’aquest entorn verd que envolta la ciutat.

La novetat d’enguany ha estat la incorporació de l’Hort a la carta, El verger del Segrià i L'Horta a taula. En aquest Viver d’Agricultors de Rufea es cultiven hortalisses ecològiques. Són 3 emprenedors agraris que han accedit al viver municipal d’agricultors de Rufea i que confeccionen cistelles d’hortalisses ecològiques que serveixen directament als consumidors.

Enguany han repetit :

-Fruites Blanch - melmelades i sucs artesans (Partida Granyena), on s’han explicat les tècniques actuals del cultiu de la fruita, i s’ha visitat l’obrador on s’elaboren les melmelades i els sucs segons les receptes tradicionals.

-Sanui Fruits - central fructícola (Partida Torres de Sanui). Descobreix com és una central fructícola per dins, com es confeccionen les caixes i quines són les tècniques de conservació de la fruita.

-Cal Perucho - cultiu de cereals i cria de vedells (Partida Caparrella). En aquesta visita s’ha pogut veure els vedells des de ben petits, i descobrir la feina dels ramaders de l’Horta.

Les finques que s’han adherit a la proposta han ofert visites guiades, degustacions dels productes que elaboren i la possibilitat d’adquirir-los.

 

Et destaquem...