Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/Els Agents Cívics han realitzat 900 actuacions sobre gossos a la via pública

Els Agents Cívics han realitzat 900 actuacions sobre gossos a la via pública

L'alcaldessa accidental ha destacat la tasca preventiva dels agents i demana més conscienciació ciutadana en la tinença d'animals de companyia, en especial, pel que fa als gossos perillosos

Data publicació: Dimecres 07, agost del 2013


Imatge de la notícia Els Agents Cívics han realitzat 900 actuacions sobre gossos a la via pública

L’alcaldessa accidental, Sara Mestres, ha destacat avui la tasca que duen a terme els agents cívics de Lleida per promoure el compliment de l’ordenança sobre protecció, tinença i venda d’animals de companyia. En el que portem de 2013, els agents han realitzat 900 actuacions sobre gossos a la via pública. La regidora ha presentat els tres agents cívics que, procedents del pla Ocupa’t, s’han incorporat al servei i que fan pujar a onze l’equip actual.

Sara Mestres ha subratllat que el treball que duen a terme és preventiu, de recordatori sobre la consciència de tenir un animal de companyia i la necessitat de recollir excrements o portar l'animal lligat.

El nombre de denúncies que s'han tramitat per incomplir la normativa dels animals de companyia és de 99 des del gener. En tot el 2012 se'n van fer 106. Enguany, els principals motius són: per portar un gos sense documentació (23 denúncies), per portar-lo sense morrió (17) o deslligat (17), per no adoptar mesures que impedeixin molèsties al veïnat (12) i per tenir un gos perillós sense assegurança (11).

Sara Mestres ha demanat conscienciació perquè la tinença de mascotes no comporti brutícia al carrer o molèsties a la ciutadania. L’alcaldessa accidental ha destacat l’especial cura que s’ha de tenir amb els gossos perillosos, que han de complir les següents condicions addicionals quan circulin per la via i els espais públics:

- Les persones conductores en tot moment hauran de portar la pertinent llicència.

- Dur el morrió apropiat a la tipologia racial de cada animal.

- Anar lligats per mitjà d’un collar i una corretja o cadena que no sigui extensible i de longitud inferior a 2 metres, sense que ocasioni lesions a l’animal.

- No poden ésser conduïts per menors de divuit anys.

- No es pot dur més d’un gos potencialment perillós per persona.

Fins al 31 de juliol de 2013 s’han presentat 560 denúncies per incompliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència de la Ciutat de Lleida. Al llarg de tot l’any passat, se’n van posar 1.058.

Et destaquem...