Habitatge i Transició Ecològica

Et trobes a:Inici/Habitatge i Transició Ecològica/Notícies/El Xoperal del Tòfol guanya quatre arbres més

El Xoperal del Tòfol guanya quatre arbres més

Com cada any, s'ha fet la plantada a la Copa d'Or i Sot de Fontanet, coincidint amb el Dia de l'Arbre. A més, l'AV de la partida ha celebrat els 28 anys de la seva creació.

Data publicació: Diumenge 15, mar� del 2015


Imatge de la notícia El Xoperal del Tòfol guanya quatre arbres més

El Xoperal del Tòfol ha guanyat quatre arbres més. Els veïns de l’Horta, especialment de la partida de la Copa d’Or i Sot de Fontanet, han celebrat la festa de l’Arbre amb la tradicional plantada. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, i diversos paers, han participat en la iniciativa dels veïns i han plantat quatre desmais. Aquesta iniciativa va començar el 1992 amb els alumnes del col·legi Pràctiques II amb l’objectiu de convertir un abocador de runes en un espai verd, que es coneix com a Xoperal del Tòfol. La proposta ha tingut continuïtat i cada any, en el marc del Dia de l’Arbre, s’amplia el número d’arbres d’aquesta zona. La Paeria contribueix amb els arbres i el manteniment de l’espai, que es fa conjuntament amb els veïns. Amb accions d’aquest tipus es contribueix a una major conscienciació dels ciutadans per conservar els entorns naturals i per una major sostenibilitat. A més, s’amplien els espais d’oci i de lleure perquè en gaudeixi la ciutadania.

Després de la plantada, els participants han gaudit d’una sardinada i llonganissada popular organitzada per l’AV de la partida.

Aquesta ha estat la primera plantada amb David Melé com a president de l’AV de la partida, que precisament avui celebra els 28 anys de la seva creació. Des d’aleshores, han estat presidents de l’entitat veïnal Pasqual Morales, Francesc Rosselló, Carlos Pubill i Joan López.

Et destaquem...